Kurşunlu Manastırı’nda Büyük Tehlike

Kuşadası’na bağlı Davutlar’da bulunan 900 yıllık Kurşunlu Manastırı yıkılma tehlikesine rağmen ziyaretçilerin akınına uğruyor. Uzmanlar, ziyaretle…

Kurşunlu Manastırı’nda Büyük Tehlike

Kuşadası’na bağlı Davutlar’da bulunan 900 yıllık Kurşunlu Manastırı yıkılma tehlikesine rağmen ziyaretçilerin akınına uğruyor. Uzmanlar, ziyaretlerin de büyük tehlike yarattığını belirterek, Kurşunlu Manastırı’nın bir an önce restore edilmesi gerektiğini söyledi. Bölge inceleme yapan Kuşadası Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD) Başkanı Bahattin Sürücü, Kadı Kalesi restorasyonunu da yürüten Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Bizans Sanatı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zeynep Mercangöz ile Kurşunlu Manastarı’nda incelemelerde bulunduklarını belirterek, uzun yıllardır bakımsız durumdaki tarihi yapının üzerinde biten kızılçamların, zaman içerisinde büyüyerek manastırın yapısına zarar vermeye başladığını söyledi. Tarihi manastır yapısını ayakta tutan payelerden birisinin tamamen yıkıldığını ve her an çökme ihtimali de bulunduğuna dikkati çeken EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü, “Manastıra bölgeye gelen turistlerin yoğun ilgi gösteriyor ve turlar düzenleniyor. Bu nedenle can güvenliği açısından da büyük tehdit oluşturuyor. Manastırdaki restorasyon çalışmaları yapılıncaya kadar etrafının çevrilmesi ve bilgi levhaları konulması gerekiyor. Mutlaka önlem alınmalı“ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X