Kurşunlu sahil planlaması Gemlik’te masaya yatırıldı

Kurşunlu sahil planlama çalışmaları, Gemlik’te düzenlenen toplantıda belediye meclis üyelerine anlatıldı.

Kurşunlu sahil planlaması Gemlik’te masaya yatırıldı

CEMAL KIRGIZ

 

Kurşunlu sahil planlama çalışmaları tanıtım toplantısında, Gemlik’in Kurşunlu Mahallesi sahillerinin planlamasına yönelik görüşler dile getirildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda onay bekleyen 4 kilometrelik sahil ve kıyı şeridi planlamalarına ilişkin toplantıda Belediye Başkanı Refik Yılmaz, AK Parti Belediye Meclis Üyeleri Gülşen Uslu ve Fehmi Aslan, MHP Belediye Meclis Üyeleri Cemal Kurt, Kenan Çakır ve Mahmut Solaksubaşı ile CHP Belediye Meclis Üyeleri Fatih Buluk ve Galip Gür de görüş bildirdiler. Gemlik Belediyesi İmar İşleri Müdürü Müge Gürsoy ve teknik elemanları da toplantıda yer aldı. 

Devingen Planlama Şirketi Müdürü Hasan Şahintürk, Büyükşehir Belediyesi Sahil Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’ndan Yüksek Şehir Plancısı Uluay Koçak Güvener ve Şehir Plancısı Abdurrahman Güneş’in de yer aldığı toplantıda sunumu, Şehir Plancısı ve şirketin Proje Koordinatörü Merve Zıvlak yaptı. Zıvlak, plaj düzenlemeleri, 450 araçlı otopark, kadın ve halk plajları düzenlemeleri, ahşap iskeleler, balıkçı barınağı düzenlemesi, sosyal tesisler, engellilere yönelik sahil şeridinde yapılacak çalışmalar, sahil dolgu alanları, yürüyüş bantları ve bisiklet yolları gibi konularda bilgiler verdi. 

EKSİKSİZ OLMALI…

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, onay bekleyen planların eksiksiz gitmesi adına, kum tutması için dikey tahkimatların eklenmesi önerisini getirdi. Yılmaz, “Kurşunlu Mahallemiz oldukça nitelikli bir bölgemiz. Ancak kumsallarından fazla yararlanılamıyor. Bu planda en çok kıyıya paralel dolgular bulunmakta. Bunlar çabuk tahrip oluyorlar. Dikey dolgular da gerekli” diye konuştu. 

MHP’li Meclis Üyesi Mahmut Solaksubaşı da, “Onay bekleyen Kurşunlu sahil planlarını eksiksiz yapalım. Her birimizin görüşleri dikkate alınmalı” şeklinde konuştu. Kurşunlu sahil planlarının, talepler de göz önüne alınarak yeniden değerlendirileceği ve planın son şeklinin Belediye Meclis Üyeleri ve kamuoyuna bir kez daha sunulacağı belirtildi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X