Kurşunlu ürün toplama merkezi gün sayıyor

İnegöl Kurşunlu Mahallesi’nde çilek üreticilerinin talebi üzerine mart ayında yapımına başlanan Kurşunlu ürün toplama merkezi inşaatında sona gelindi. Yüzde 80’i tamamlanan tesisin Haziran ayı ortalarında hizmet vermeye başlaması planlanıyor.

Kurşunlu ürün toplama merkezi gün sayıyor

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Kurşunlu çileği adıyla ün yapmış çileğin daha modern tesislerde ve daha sağlıklı şekilde üreticiden tüketiciye ulaşımını sağlayacak tesisin yapım çalışmalarını yerinde inceleyerek son durum hakkında bilgi aldı. Çileğin Kurşunlu ile özdeşleştiğini belirten Aktaş, “Kurşunlu deyince akla gelen çilek, çilek deyince de akla gelen Kurşunlu. Ürün toplama merkezimizi burada hayata geçiriyoruz. Haziran 15 gibi buranın tamamlanmasını arzu ediyoruz. Çünkü yediveren diye tabir ettiğimiz ve yaklaşık 6-7 aylık süreçte ilçe ekonomisine de çok ciddi katkıları olan çileğin hasadı başladı” dedi.

YÜZDE 80’İ TAMAMLANDI

Kurşunlu ürün toplama merkezi hakkında bilgiler veren Aktaş, “Yüzde 80’i tamamlanmış durumda. Her biri 45 metrekare olan 12 bölümümüz var. Toplam 540 metrekare kapalı alanımız mevcut. 277 metrekare açık sundurma alanımız var. WC, çay ocağı ve benzeri müştemilatlarıyla beraber de dört başı mahmur bir hale geldi. Traktör ve kamyonların da kolay bir şekilde yanaşarak indirme ve bindirme yapabileceği bir alana sahip. Çevre düzenlemesi ve aydınlatmaları da eş zamanlı olarak hayata geçirilecek. Yaklaşık 715 bin TL gibi de bir maliyeti söz konusu. İnegöl’e, özellikle Kurşunlu Mahallemiz’e ve çileğe dair önemli bir yatırım olduğunu düşünüyorum” ifadelerine yer verdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X