Kurşunlu`nun yeni geçim kaynağı defne

Defne Kurutma Tesisi`nin temeli, Karacabey`e bağlı Kurşunlu Mahallesi`nde Vali Münir Karaloğlu`nun katıldığı törenle atıldı. Tesisin yıl sonunda faaliyete başlaması hedefleniyor.

Kurşunlu`nun yeni geçim kaynağı defne
AYDIN FİDAN
 
200 üyeli Karacabey Kurşunlu Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tarafından hayata geçirilen projeyle birim kilogram başına elde edilen gelirin artırılmasının hedeflendiğini belirten Vali Karaloğlu, ayrıca önemli bir maliyet olan nakliye giderinin de en aza indirileceğini ifade etti.
 
345 bin 684 liralık projenin 172 bin 842 TL’lik kısmının TKDK’dan hibe alınarak gerçekleştirileceğini belirten Karaloğlu, “Mevcut projede sadece kurutma işlemine göre planlanmış olan işletmenin, ilerleyen dönemlerde yapılacak yatırımlarla çeşitli defne ürünlerini üretebilmesi de mümkün olacaktır” dedi.
 
İLK KAYNAĞI YAPTI
 
Yetkililerden bilgi alan Vali Münir Karaloğlu, Karacabey Kaymakamı Ahmet Yurtseven, Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, İl Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Çelik başta olmak üzere daire amirleri ve vatandaşların katıldığı törende defne kurutma tesisinin çelik direklerinin dikilmesi için ilk kaynağı yaptı.
 
Vali Karaloğlu, ayrıca kestane ormanlarında incelemelerde de bulunarak kemençe eşliğinde köylülerin ateşte pişirdiği kestanelerden yedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X