Kurşunlu`ya huzurevi

Kurşunlu`daki Verem Savaş Derneği Rehabilitasyon Merkezi binalarının huzurevine dönüştürülmesi için 25 yıl süreyle ücretsiz olarak Büyükşehir Belediyesi`ne tahsis ediliyor.

Kurşunlu`ya huzurevi
CEMAL KIRGIZ
 
Gemlik Belediye Meclisi kasım ayı ikinci olağan toplantısından özellikle bölge sakinleri için önemli bir karar çıktı.
 
Verem Savaş Derneği’nin 2010 yılında Kurşunlu Mahallesi’nde Rehabilitasyon Merkezi olarak hizmete açtığı binaların devri ve Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz’ın da huzurevi yapılması için Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis edilmesi isteği de mecliste masaya yatırıldı. MHP ve CHP’li meclis üyelerinin kullanım hakkının Gemlik Belediyesi’nde olması şartıyla evet diyecekleri itirazları üzerine Başkan Refik Yılmaz, “İşletmesi büyük külfet getiriyor. En az dörder doktor ve hemşire gerekli. Güvenliği var, temizliği, bakımı, onarımı, ısıtması var. Büyükşehir Belediyesi Gemlik’e huzurevi kazandırmak için bu teklifi kabul etti. Huzurevi hizmeti de Gemlik’e gelecek. Büyükşehir bu huzurevinin işletmesini de üstlenecek. Tecrübesi, birikimi var. Gemlik’e bu önemli yatırımı sağlayalım” dedi.
 
6 BİNA BULUNUYOR
 
Yapılan görüşmelerin ardından, 6 binanın bulunduğu Kurşunlu’daki Verem Savaş Derneği Rehabilitasyon Merkezi binalarının huzurevine dönüştürülmesi için 25 yıl süreyle ücretsiz olarak Büyükşehir Belediyesi’ne tahsisi oy birliğiyle kabul gördü.
 
KAMULAŞTIRMALAR
 
Belediye Meclisi üyeleri, süper marketler konusunda bir dizi yaptırım kararına da imza attı. Belediye Meclisi hafta sonu nikah salonu fiyatlarını da yeniden belirlerken, Kumla, Balık Pazarı Mahallesi ve Umurbey’de kamulaştırma yapılması konusundaki Plan Bütçe Komisyonu öngörülerini de kabul etti. Belediye Meclisi, Gemsbaz Bölgesi’nde İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün yapmak istediği Deniz Polisi Merkezi konusunu da, yerinde görüp incelemek için aralık ayına bıraktı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X