‘Kürt çocukları cahil kalsın istiyorlar’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, `Okul, müze, kütüphane, kitap yakarak nasıl barbar olduklarını dünyaya gösteriyorlar. Kürt çocukları okumasın diye yapıyorlar. Barbar terör örgütüne yazıklar olsun` dedi.

‘Kürt çocukları cahil kalsın istiyorlar’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bayburt Vilayet Meydanı’nda düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Güvenlik ve özgürlük dengesini en hassas şekilde muhafaza edilirken şımarıklığa müsamaha etmeyiz” dedi.
 
“Türkiye Cumhuriyeti Devleti, 3-5 sokak serserisine boyun eğecek bir devlet değildir. Onlar yakarlar ama bedelini ağır öderler. Biz daha güzelini yaparız” diyen Erdoğan, şunları kaydetti:
 
“Şu anda okul, müze, kütüphane, kitap yakarak bunlar da nasıl bir barbar olduklarını tüm dünyaya gösteriyorlar. Bunu çok bilinçli yapıyorlar. Kürtler okumasın, cahil kalsın diye yapıyorlar. Kürt çocukları okula gitmesin, kitapla tanışmasın, kitap okumasın, cahil kalsın diye bunu yapıyorlar. Çünkü Kürt çocukları okursa bunların tuzağına düşmeyecek, bunların istismarına gelmeyecek. ‘Yazıklar olsun’ diyorum, ‘Bu barbar terör örgütüne yazıklar olsun’ diyorum. ‘Bu barbar terör örgütünün gölgesinde siyaset yapanlara da yazıklar olsun’ diyorum.”
 
‘BU TUZAĞA DÜŞMEYECEĞİZ’
 
Erdoğan, şöyle konuştu:
 
“Kobani bahanesiyle uluslararası kirli odaklara maşalık yapanlara boyun eğmeyiz. Onlara da bunun hesabını evvelallah sorarız. Bu terör örgütü kardeşlerin arasına nifak sokmak istiyor, biz bu oyuna da gelmeyeceğiz. Bu terör örgütü milletin arasına fitne sokmak istiyor, biz bu oyuna da gelmeyeceğiz, bu tuzağa da düşmeyeceğiz. Terörle, teröristle, masum kardeşlerimizi inşallah birbirinden ayıracak, inadına kardeşlik diyeceğiz.
 
Annelere ve o babalara tekrar sesleniyorum, çocuklarınızı sokaklardan çekin. Çocuklarınızın hayatlarını bir hiç uğruna karartmaya çalışıyorlar. Çocuklarınıza sahip çıkın. Bu terör örgütü ve onun siyasi uzantısı sizin çocuklarınızın kanı üzerinden hesap yapıyor. Buna karşı uyanık olun.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X