`Kürtleri eğitiyoruz`

Almanya`nın ardından İngiltere, terör örgütü IŞİD`e karşı peşmergeyi eğitiyor. Londra, 12 askerden oluşan `özel bir ekibin` Irak`ın kuzeyindeki Kürt güçlere askeri eğitim verdiğini duyurdu.

`Kürtleri eğitiyoruz`
İngiltere Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Yorkshire birliğinden 12 kişilik ‘uzman ekibinin’ peşmergelere İngiltere’nin sağladığı makineli ağır silahları kullanmayı öğrettiği kaydedildi.
 
Askeri ekibin eğitim için Erbil’de bir hafta kalacağı belirtilirken, Bakanlık açıklamasında, İngiliz hükümetinin Irak’taki Kürt güçlere sağladığı eğitimin IŞİD’e karşı verilen mücadele çabaları kapsamında olduğu belirtildi.
 
İngiltere geçen ay peşmergelere çok sayıda cephanenin yanı sıra 40 da ağır silah gönderildiğini açıklamıştı. IŞİD’e karşı yürütülen hava operasyonunun sadece Irak ayağında yer alan İngiltere, geçen aydan bu yana özellikle Irak’ın kuzeyinde Kürtleri tehdit eden IŞİD hedeflerini bombalıyor.
 
6 HAVA SALDIRISI
 
Kobani’de özellikle kentin doğu ve güneydoğu bölgelerinde şiddetli çatışmalar da devam ediyor. Dün sabah saatlerinden itibaren kentin doğusuna hava saldırıları düzenleyen koalisyona bağlı uçaklar IŞİD’i hedef alan en az 6 hava saldırısı düzenledi.
 
Ayrıca bazı Kürt kaynaklara göre koalisyon güçlerinin saldırısı sonrası IŞİD, Mürşitpınar Sınır Kapısı’ndan yaklaşık 700 metre geri çekildi. Son birkaç gündür sınır kapısının Suriye tarafını ele geçirmeye çalışan IŞİD güçleri Kobani’yi dört koldan kuşatmayı hedefliyordu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X