Kurtulan’dan arıcılara destek

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, arıcılık faaliyetine destek vereceklerini söyledi.

Kurtulan’dan arıcılara destek

Mustafakemalpaşalı arıcıların bir araya geldiği toplantıya katılan Kurtulan, arıcıların sorunlarını dinledi. Uzman arı yetiştiricisi Halil Bilen’in koordinatörlüğünde yapılan toplantıda arıcılık uygulamaları ile ilgili bilgiler verilirken, arıların kış bakımı ve hastalıklara karşı ortak mücadele konusu ele alındı. 

Mustafakemalpaşa’da 375 kayıtlı arıcı bulunduğunu ifade eden Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, “Arıcılık konusunda geçmiş yıllarda İŞ-KUR ortaklığında mesleki eğitim kursları düzenledik. Bir çok kursiyer sertifikalı ve daha bilinçli olarak bu işi yapmaya başladı. Bu kursları tekrar gündeme alacağız. Ayrıca Büyükşehir Belediyemiz de arı yetiştiricilerinin kovan, körük, altlık ve elbise desteğine kadar bir çok ihtiyacını karşılıyor. Arıcıların bizden bazı talepleri oldu, bunları değerlendireceğiz. Arıcılık ve bal üretiminin arttığı bir Mustafakemalpaşa, herkes için bir kazançtır. Sürdürülebilir kalkınma noktasında üreticinin gelirini arttırıcı her çalışmaya desteğimizi vermeye hazırız” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X