Kurtulmuş: ‘Moody’s’in yapmış olduğu değerlendirme tamamıyla siyasi’

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş, Moody’s’in Türkiye’nin kredi notunu indirmesine ilişkin, “Moody’s’in yapmış olduğu değerlendirme tamamıyla siyasi içerikli bir değerlendirmedir” dedi.

Kurtulmuş: ‘Moody’s’in yapmış olduğu değerlendirme tamamıyla siyasi’

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu’na verilen arada açıklamalarda bulundu.

Kurtulmuş, “Bakanlar Kurulu’nda gündeme gelen konulardan bir tanesi Moody’s’in Türkiye’nin kredi notunu indirmesi ve görünümünü de durağana çevirmesidir. Lafı hiç dolandırmadan şunu çok net söylemek isterim; Moody’s’in yapmış olduğu bu değerlendirme tamamıyla siyasi içerikli bir değerlendirmedir. Bu değerlendirmenin zaten metnine de baktığınız zaman birçok noktada siyasi içerikli analizler yer almaktadır. Ancak bizim anlamakta zorluk çektiğimiz husus, 21 Eylül günü Moody’s’in analistlerinin yapmış olduğu analizde ortaya koydukları perspektif nasıl oldu da iki gün içinde tam tersi bir noktaya evrildi. Bunun izahında zorlanıyoruz.” dedi.

‘AB ile ilave fasılların açılmasından yanayız’

Kurtulmuş, Türkiye’nin, AB ile ilave fasıllar açılmasından yana olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“Türkiye’nin bu fasılların açılmasında hiçbir tereddüdü yoktur. Özellikle 23. ve 24. fasıllar, fikir özgürlükleri, ifade özgürlükleri ve medya özgürlükleri konusunda da Türkiye’nin hiçbir şekilde çekineceği, hiçbir şekilde geri adım atmasını gerektirecek bir durum yoktur. Aynen yeni açılan fasıllar gibi, bu fasılların açılmasını da Türkiye olarak istediğimizi, arzu ettiğimizi bir kere daha ifade etmek isteriz.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X