Kurtulmuş: Türkiye düşmanlığının hortladığı bir durumdur

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Fatma Hanım’ı, konsolosluğumuzun önünde bloke ettiler, ne içeriye soktular ne meydanda milletle buluşmasına müsaade ettiler. Görülmemiş bir vahşetle atlı polislerle, coplarla mille

Kurtulmuş: Türkiye düşmanlığının hortladığı bir durumdur

Kurtulmuş, Sancaktepe’deki bir restoranda, AK Parti İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen programda, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve kanaat önderlerine hitap etti, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi”ni anlattı.

Türkiye’nin tarihi bir halk oylamasına gittiğini, 16 Nisan’da milletin “evet, evet, evet” diyerek ülkenin önünü açacağını belirten Kurtulmuş, anayasa değişikliğine, mevcut sistemin çalışmamasından dolayı gidildiğini ifade etti.

Kurtulmuş, mevcut sistemin “hastalıkları”nın bulunduğunu ve bunlardan kurtularak daha hızlı kararların alınabileceği, daha etkin yürütmenin sağlanabileceği, yönetimde istikrarın sağlanabileceği yeni bir modelin oluşması gerektiğini dile getirdi.

Mevcut sistemin vesayetçi ve çatışmacı olduğuna, çift başlı yönetimlere yol açtığına dikkati çeken Kurtulmuş, geçmişte cumhurbaşkanları ve başbakanlar arasında yaşanan krizlerin ülkede ne tür sorunlara yol açtığının herkes tarafından iyi bilindiğini söyledi.

Siyasi istikrarsızlıkları önlemek için de bu anayasa değişikliğine ihtiyaç bulunduğunu ifade eden Kurtulmuş, değişikliğe neden olan bir diğer temel konunun da ekonomideki istikrarsızlıkların sona erdirilmesi olduğunu vurguladı.

Numan Kurtulmuş, 16 Nisan yaklaştıkça, Türkiye’de “evet” çıkmasından korkanların Avrupa’da da telaşa girdiğinin herkesçe görüldüğüne işaret ederek, şunları kaydetti:

“Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Fatma Hanım’ı, konsolosluğumuzun önünde bloke ettiler, ne içeriye soktular ne meydanda milletle buluşmasına müsaade ettiler. Görülmemiş bir vahşetle atlı polislerle, coplarla milletimizin üstüne saldırdılar. Bu, kabul edilebilir bir şey değildir. Bu, demokrasi karşıtı bir davranıştır. Bu, İslam düşmanlığının, göçmen düşmanlığının ve özellikle Türkiye düşmanlığının hortladığı bir durumdur. Bunu kabul etmiyoruz, yapanları kınıyor ve lanetliyoruz. Ancak bizim milletimiz de ferasetlidir. Dün akşam o atlı polisleri sokağa çıkartan neden, büyük ve güçlü Türkiye korkusudur. Türkiye, büyük ve güçlü bir Türkiye olursa, daha güçlü bir şekilde yoluna devam ederse, Ortadoğu’da ve dünyada oynanan oyunları bozabilecek tek ülkedir. Bunu önlemek için de atlarını, polislerini çıkardılar, halkımızın üstüne sürdüler, büyük bir demokrasi ayıbına imza attılar. Birkaç ay sonra da mahcup olurlar, özür dileyecek bin bir tane cümle söylerler.”

Milletin, kimin “evet”e karşı çıktığını gördüğünü söyleyen Kurtulmuş, “PKK, FETÖ, ‘evet’ çıkmasın diye bütün gücüyle çalışıyor. Türkiye’de ‘evet’ çıkmasın diye çalışan başka unsurlar da var. Şimdi bir de buna yurt dışından katıldılar. Bu cephe, ‘hayır’ cephesi, ne kadar çok açıkça Türkiye’ye saldırırsa, milletimiz de ferasetle ne olup bittiğini daha iyi anlıyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Prof. Dr. Necmettin Erbakan Külliyesini ziyaret

Kurtulmuş, Sancaktepe’de, Belediye Başkanı İsmail Erdem ve beraberindeki heyetle Prof. Dr. Necmettin Erbakan Külliyesini de ziyaret etti. Külliye içerisindeki bölümleri gezerek gençler ve çocuklarla sohbet eden Kurtulmuş, külliyedeki faaliyetler hakkında Belediye Başkanı Erdem’den bilgi aldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X