Kurtulmuş’tan ‘vize serbestisi’ açıklaması

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Türkiye’nin vize serbestisi beklentilerinin son derece açık olduğunu belirterek, “Mutabık kalınmış adımların atılması için sürecin başlamasını talep ediyoruz.” dedi.

Kurtulmuş’tan ‘vize serbestisi’ açıklaması

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısına verilen arada gazetecilere yaptığı açıklamada, “Hem vize serbestisi konusundaki beklentilerimizin son derece açık ve anlaşılır olduğunu ifade etmek istiyorum hem de bu çerçevede Türkiye’nin geri kabul anlaşmasının yükümlülüklerine riayet eden bir ülke olduğunun bir kere daha altını çizmek istiyorum.” ifadelerini kullandı.

 

Türkiye’nin vize serbestisi konusunda üzerine düşen yükümlülükleri yerine getirdiğini, kalan beş yükümlülüğün nasıl yerine getireceği ile ilgili de samimi olarak niyetini ortaya koyduğunu belirten Kurtulmuş, “Bu çerçevede, Avrupa Birliği’nin özellikle bu son gelişme karşısında, Türkiye’ye karşı çok daha duyarlı davranmasının, Avrupa Birliği’nin menfaatlerine olduğunu ifade etmek isterim. Özellikle vize serbestisi konusunda mutabık kalınmış adımların atılması için sürecin başlamasını talep ve temenni ediyoruz.” şeklinde konuştu.

 

“Türkiye’nin Gümrük Birliği’ni yeniden gözden geçirmesi zaruridir”

 

Kurtulmuş, Türkiye’nin Avrupa Birliği tam üyesi olmadan Gümrük Birliği’ne girmekle, gerçekten önemli kayıpların içerisine düştüğünü kaydederek, şöyle konuştu:

 

“Maddi anlamda Türkiye’nin önemli kayıpları oldu. Arkasından bir de Avrupa Birliği ile ABD arasındaki TTIP Anlaşmasının (Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı Anlaşması) yürürlüğe girmesiyle, Türkiye’nin mevcut durumuyla beraber çok daha ciddi kayıplarla karşı karşıya kalma ihtimali olduğunu biliyoruz. Dolayısıyla Türkiye’nin özellikle Avrupa’daki yeni gelişen bu şartlar çerçevesinde, Gümrük Birliğini yeniden gözden geçirmesi, müzakere etmesi zaruridir.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X