Kurtuluş coşkusu

Yenişehir ve İnegöl’ün düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıldönümü törenlerle kutlandı. Yenişehir’deki törende kurtuluş temsili olarak canlandırılırken, İnegöl’de de kurtuluş coşkusu yaşandı.

Kurtuluş coşkusu

GÜRHAN ADANA-SALİH BAKICI

Yenişehir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıldönümü törenlerle kutlandı. Yenişehir Kaymakamı Suat Seyitoğlu’nun ilçe yöneticilerinin tebriklerini kabulünden sonra işgalden kurtuluş temsili olarak canlandırıldı. 

Ardından ilçenin kurtuluşunu gerçekleştiren askerler tarafından Türk Bayrağı Belediye Başkanı Süleyman Çelik’e teslim edildi. Çelik, belediye balkonundan geleneksel konuşmasını yaptı. Belediye Başkanı Süleyman Çelik’in konuşmasının ardından Belediye Meydanı’nda Yenişehir Belediyesi Halk Oyunları Ekibi ile Mehter Takımı’nın gösterileri izlendi. Gösterilerden sonra Kıblepınar ve Selimiye mahallelerine gidilerek buralardaki şehitlikler ziyaret edildi.

İNEGÖL’DEKİ KUTLAMALAR

İnegöl de düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıldönümünü kutladı. Kutlamalar Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başladı. Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkanı Alper Taban ile birlikte, gaziler, siyasi parti temsilcileri, kurum ve kuruluşların temsilcileri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri törende hazır bulundu. 

Kaymakamlık ve İnegöl Belediyesi çelenklerinin sunulmasının ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı yapan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, “Öncelikle vatanımızın işgaline karşı direnişin en güzel örneklerinden birini göstererek, ‘söz konusu vatansa gerisi teferruattır’ sözünü yerini getirircesine şanlı bağımsızlık mücadelesi sırasında canlarını bir an bile düşünmeden feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, tüm İnegöllü hemşerilerimin kurtuluş bayramını kutluyorum” dedi.
Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından Garnizon Şehitliği ziyaret edildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X