Kurtuluş coşkusu

Bursa’nın ilçeleri, düşman işgalinden kurtuluş yıldönümünü çeşitli etkinliklerle kutluyor.

Kurtuluş coşkusu

SADULLAH ORGAN/GÜRHAN ADANA/OSMAN SAK

 

İnegöl’de  Atatürk anıtı önündeki  törene Kaymakam Ali Akça, Garnizon komutanı Kerim Kazanasmaz, Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın yanı sıra daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

‘Zor Yıllardan Kurtuluşa – 6 Eylül Fotoğraf Sergisi’ nin Kent Müzesi’nde açılışı ile başlayan şenlikler, Off-Rood yarışmaları, cirit atma gösterilerinin ardından, dün de İnegöl Atatürk anıtı önünde çelenk koyma ve saygı duruşunun ardından şehitlik ziyareti gerçekleştirildi. 

Akşamda kortej yürüyüşü ile devam eden  kutlama programı Atatürk anı önünde Mehter gösterisi ile birlikte  ,Kılıç kalkan ve folklar ekiplerinin gösterileri ilçe halkına güzel anlar yaşattılar. Bugünde Belediyenin kuruluşunun 143 yılı nedeniyle 143 çocuğun sünnet töreni anfi tiyatroda  gerçekleşmesi ile tamamlanmış oldu. 

DESTANIN MİRASÇILARIYIZ

Yenişehir’in Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 93. Yıldönümü de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Belediye binasında ilçenin kurtuluşunu canlandıran  askerler tarafından Türk bayrağı Belediye Başkanı Süleyman Çelik’e teslim edildi. 

O günlerde zorlu bir dönemden geçildiğini belirten Başkan Çelik ‘Bizler, bundan 93 yıl önce tarih sayfalarına altın harflerle yazılmış, zihnimize silinmez nakışlarla işlenmiş, Kurtuluş Destanının mirasçılarıyız’dedi. Daha sonra Kıblepınar ve Selimiye mahallelerine gidilerek buralardaki şehitlikler ziyaret edildi.

SÜNNET ŞÖLENİ

Orhaneli’nin kurtuluş etkinlikleri çerçevesinde ‘Toplu Sünnet Şöleni’ düzenlendi. Burada konuşan Belediye Başkanı irfan Tatlıoğlu, ‘Düşman mezaliminden kurtulduğumuz bu günde, devletimize ve yüce Türk Milletine bağlılığımızı buradan haykırıyoruz’dedi.Etkinlikler kapsamında dün de rahvan At yarışları büyük bir ilgiyle izlendi. Etkinlikler Çarşamba günü son bulacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X