Kurumlara büyük operasyon: Bursa’da 7 gözaltı

Ankara merkezli 6 ilde, ‘ByLock’ kullandığı tespit edilen aralarında FETÖ okulları, BTK ve SPK çalışanlarının da bulunduğu 124 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. İstanbul’da ise FETÖ’nün TSK’daki yapılanmasına operasyon başlatıldı. 144 kişi hakkında gö

Kurumlara büyük operasyon: Bursa’da 7 gözaltı

Milliyet

FETÖ’nün TSK, BTK ve SPK yapılanmalarına yönelik İstanbul ve Ankara merkezli 46 ilde opersayon başlatıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ soruşturması kapsamında Ankara merkezli 6 ilde, “ByLock” kullandığı tespit edilen 124 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.  

FETÖ’nün kapatılan eğitim kurumlarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, hakkında gözaltı kararı bulunan 60 şüpheliden 30’u Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Şube ekiplerince gözaltına alındı.

Gözaltı kararı verilenler arasında Bilgi Teknoloji Kurumu’ndan (BTK-TİB) 33 kişi, Sermaye Piyasası Kurulu’ndan (SPK) 36 kişi de var.

42 İLDE OPERASYON 

Aynı saatlerde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında FETÖ/PDY’nin TSK içindeki yapılanmasına yönelik, 42 ilde 175 adrese baskın düzenlendi. Hakkkında gözaltı kararı olan 144 mahrem imamdan 20’si yakalanarak gözaltına alındı.

TSK’daki  FETÖ üyeleri ile iletişim halinde olan ve örgütün “abi” diye adlandırdığı şüphelilerin  örgütün “Mahrem” yapısı içerisinde bulunduğu ve daha önce deşifre edilmemiş kişiler olduğu ortaya çıktı.

Şüpheliler arasında, profesör, avukat, savcı, öğretim görevlisi, emniyet mensupları, asker ve öğretmenler olduğu belirlendi.

İstihbarat Şube Müdürlüğü’nün de destek verdiği çalışmada, çoğu Bylock kullanıcısı 144 şüphelinin ismine ulaşıldı.

Çalışmaların tamamlanmasının ardından, FETÖ’nün TSK yapılanmasının çökertilmesi için operasyon kararı alındı.  

TEM birimleri 42 ilde 175 adrese eş zamanlı baskın düzenledi.  

Baskınlarda haklarına arama kararı bulunan şüphelilerden 20 si gözaltına alındı.

124 supheliyi yakalama çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.

Gözaltına alınan şüphelilerin sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüleceği belirtildi. 

Bülent Civanoğlu / OLAY


BURSA’DA 7 GÖZALTI

Operasyonlar kapsamında haklarında gözaltı kararı alınan ve daha önce ihraç edilen; aralarında asker ve ögretmenlerin bulundugu 7 kişi gözaltına alındı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X