Kuş Gözlem Günü’nde Yaşar Kemal’i andılar

2016 Yılın Yazarı Yaşar Kemal etkinlikleri kapsamında, edebiyat tutkunları bu defa yüzlerini doğaya çevirerek farklı bir deneyim yaşadı.

Kuş Gözlem Günü’nde Yaşar Kemal’i andılar

Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü, doğanın bütün unsurlarını edebiyatında işleyen Yaşar Kemal’in ‘Kuşlar da Gitti’ romanından ilhamla Kuş Gözlem Günü düzenlendi. 

Doğayı ve Çevreyi Koruma Derneği (DOĞADER) üyelerinin rehberliğinde Eskikaraağaç’ta gerçekleştirilen kuş gözlemine çok sayıda Nilüferli katıldı. 

Bir yazarın, sanatçının, doğaya nasıl bakması gerektiğini anlatan, insan ve doğa ilişkisini edebiyatında büyük bir ustalıkla işleyen Yaşar Kemal, kuş gözlemi için yola çıkan ekibe, ‘Kuşlar da Gitti’ romanıyla yoldaşlık etti. 

Eskikaraağaç’ta bulunan kuş gözlem tepesinde göl kuşlarını ve leylekleri gözlemleme fırsatı bulan katılımcılar edebiyatın çınarı Yaşar Kemal’i de andı. 

Etkinlik kapsamında Yaşar Kemal’in ‘Kuşlar da Gitti’ romanından okumalar gerçekleştirildi. Katılımcılar da seçtikleri paragraflarla okumalara eşlik etti. Etkinlikte katılımcılara Yaşar Kemal’in kitapları hediye edildi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X