Kuşadası’nda ilginç görüntü

Aydın’ın Kuşadası İlçesi’nde, dünyanın en büyük uçak batığı özelliğini taşıyacak Airbus A300 yolcu uçağı, dev operasyonla batırıldı. İlginç olayı izlemek için çok sayıda yerli ve yabancı turist bölgeye akın etti.

Kuşadası’nda ilginç görüntü

Aydın Büyükşehir Belediyesi, Kuşadası’nda dalış turizmini cazip hale getirmek için harekete geçti.


Aydın Belediyesi İstanbul’da özel bir havayolu şirketinin uçuştan çektiği Airbus A300 tipi uçağı 270 bin liraya satın aldı.


54 metre uzunluk, 44 metre kanat genişliğine sahip Airbus A300 tipi uçak parçalara ayrılarak 7 TIR’la geçen 1 Nisan’da Kuşadası’nın Güzelçamlı Mahallesi’ne getirildi. 

HALKTAN YOĞUN İLGİ 

Bir aylık montaj çalışmalarının ardından dev yolcu uçağı, batırılma işleminin yapılacağı Kuşadası’nın Bayraklıdede Mahallesi Botanik Park’ı önüne denizden getirildi. Şişme dubalarla desteklenen dev uçak denizden teknelerle batırılacağı alana yüzdürülerek çekildi. Bu sırada onlarca tekne de eşlik etti. Başta Kuşadalılar olmak üzere halk kıyıdan uçağın ilerleyişini takip etti. Kuşadası Limanı’nda demirli ‘Creestal’ kurvaziyer yolcu gemisi, uçağı denizcilik selamıyla selamladı. 

Saat 14.00’te Botanik Park’ı önüne getirilen uçak için düzenlenen batırma törenini CHP’li Aydın Büyükşehir Belediyesi Başkanı Özlem Çerçioğlu olmak üzere ilçe belediye başkanları da izledi. Yerli ve yabancı onlarca turist uçağın batırılmasına ilgi gösterdi. Uçağın dalış turizmi için batırılacağını bilmeyen ve yüksek kesimlerden görenler ise “Denize uçak indi” diye ihbarda bulundu. 

BATIRILAN İLK UÇAK OLMAYACAK

Bir uçağın dalış turizmi için batırılması Türkiye’de bir ilk olmadığı da açıklandı. Bugüne kadar Antalya, Kaş ve Kemer’de 2009 yılından bu yana bu amaçla denize batırılan sadece üç küçük uçak var. Biri iki kişilik Türk Hava Kurumu, bir diğeri askeri nakliye uçağı, üçüncüsü 10 kişilik yine pervaneli bir uçak. Düzce Akçakoca’da ise C47 tipi uçak resif amaçlı batırıldı. Bir diğer C47 tipi, Kıbrıs Barış Harekatı’na katılan bir uçak da İzmir’in Karaburun İlçesi’ne bağlı Mordoğan açıklarında batırılmıştı. Ancak dalış turizmi amaçlı batırılan en büyük uçağın Kuşadası’nda olduğu belirtildi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X