Kuşlar dallara konmasın diye ağaçlara dikenli tel astılar!

İngiltere’nin varlıklı Bristol kentinde, kuşların pahalı otomobillerin üzerine pislemesinin önüne geçmek için akıllara durgunluk veren bir yönteme başvuruldu.

Kuşlar dallara konmasın diye ağaçlara dikenli tel astılar!

İngiltere’de çoğunlukla varlıklı kişilerin yaşadığı Bristol kentinde, lüks otomobillerin üzerine pisleyen kuşlar için akılalmaz bir yöntem geliştirildi. Kentin Clifton bölgesinde, park alanlarının üzerindeki ağaç dallarına kuşların konmasını engellemek üzere kuş savar dikenli teller asıldı. Uygulama, çevreciler ve hayvan hakları savunucuları tarafından büyük tepki topladı.

5a3b87e3c03c0e1fc0e988d8.jpg
 

Kuşların dallara konmasını ve buralara yuva kurmasını istemeyen bölge sakinleri, dallara dikenli teller çiviledi. Yeşiller Partisi’nin yerel meclis üyelerinden Paula O’Rourke, Clifton bölgesindeki özel bir konutta kaydedilen görüntüyü “kuşların yaşam alanlarına kesinlikle aykırı” olarak niteledi. Independent gazetesine demeç veren bir bölge sakini, uygulamanın otomobillerin kuş dışkıları yüzünden kirlenmemesi için yapıldığını aktardı.

Adının açıklanmasını istemeyen bölge sakini, “Bu civarda kuşların pislemesi büyük bir sorun. Otomobilleri gerçekten kirletiyorlar ve nedendir bilinmez kuşlar bu bölgede toplanıyorlar. Kuşları kaçırmak için başka yöntemler de kullandık. Dallara ahşap kuşlar astık ancak bu yöntem başarılı olmadı” ifadelerini kullandı.

Kuş savar dikenli teller, Bristol’ün Broadmead and Cabot Circus alışveriş merkezinde de kullanılıyor. Ancak buradaki uygulama, otomobilleri değil alışveriş yapanları korumak için geliştirilmiş.

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X