Kuşlara yuva yapıldı kesintileri azaldı

Elektrik dağıtım şirketi tarafından enerji nakil hatları üzerinde göçmen kuşlar için kurulan yuvalar ve direklere yapılan yalıtım sayesinde, elektrik kesintilerinin ciddi oranda önlendiği bildirildi.

Kuşlara yuva yapıldı kesintileri azaldı

Akdeniz Elektrik Dağıtım AŞ’den (AEDAŞ) yapılan yazılı açıklamada, göçmen kuşların neden olduğu arızaların önüne geçmek ve kuşları korumak için çalışma başlatıldığı ve bu amaçla ilk etapta 500 bin liralık yatırım yapıldığı belirtildi. 

Göç güzergahı üzerindeki hatlara izolasyon malzemesi döşendiği ve bazı noktalarda da kuşlara özel yuva kurulduğu ifade edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Dünyanın en önemli kuş göç yollarından biri olan Türkiye’de, ilkbahar ve sonbaharda yaşanan elektrik arızalarının önemli bir bölümü kuşlardan kaynaklanıyor. Özellikle göç güzergahı üzerinde bulunan Isparta ve Burdur’da mart, nisan, mayıs, eylül, ekim ve kasım aylarında meydana gelen orta gerilim arızalarının yaklaşık yüzde 40’nın kuşlardan kaynaklandığını tespit edilmesi üzerine özel yatırımlar devreye alındı. Çalışmaların yapıldığı bölgede göç mevsiminde yaşanan arızalarda yüzde 90’ları bulan azalmalar yaşandı.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X