Kusurlu kadına tazminat şoku!

16 yıllık eşinden boşanan koca, çocuklarının annesinden 10 bin lira da tazminat alacak.

Kusurlu kadına tazminat şoku!

HALİL ÖZÇOBAN

 

Bir nakliyat şirketinde şoförlük yapan N.K. (39), A.K. (35) ile 16 yıl önce görücü usulüyle evlendi. İki çocukları olan çift sorun yaşayınca önce A.K. boşanmak için mahkemeye başvurdu. Ancak, hakim kadının boşanma talebini reddeti. 

İddiaya göre A.K., 4 yıl önce iki çocuğuyla evi terk edince bu kez boşanmak için Adliye’nin kapısını çalan N.K. oldu. Davaya bakan Bursa 3. Aile Mahkemesi, yaşanan sorunlar yüzünden aile birliğinin zedelendiğini, yeniden kurulmasının da güç olduğuna kanaat getirerek çifti boşadı. 

Kadını ağır kusurlu bulan hakim  6 bini maddi, 4 bini de manevi olmak üzere davalıdan alınacak toplam 10 bin liranın davacı kocaya tazminat olarak ödenmesine karar verdi. Çiftin ortak çocuklarından birinin velayeti de babaya verildi.

PSİKOLOJİM BOZULDU

Evlenliliğin ilk yıllarında mutlu bir yaşam sürdüklerini, daha sonraki yıllarda beraberliğin çekilmez hal aldığını söyleyen N.K., ‘Psikolojim bozuldu. Hakim de beni haklı görüp evliliğimizi sonlandırdı. Genelde, boşanmayla birlikte kocaların kadına tazminat ödediğini duyuyordum. Ama bu kez tam tersi oldu. Hakim, çocuklarımın annesini bana tazminat ödemeye hükmetti. Bu kararla her halde Türkiye’de kadından tazminat alan ender kocalardan biri oldum’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X