Kütahya, Japon Seramik Derneği Bülteni’nde

Kütahya’nın, Japon seramik derneğinin bülteninde de yer aldığı bildirildi. Kütahya’nın çiniciliğinin tanıtımı için Yamaguchi Üniversitesi’nden Pr…

Kütahya, Japon Seramik Derneği Bülteni’nde

Kütahya’nın, Japon seramik derneğinin bülteninde de yer aldığı bildirildi. Kütahya’nın çiniciliğinin tanıtımı için Yamaguchi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Hirotaka Fujimoriile ve Dumlupınar Üniversitesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Hasan Göçmez ortak proje hazırladı. Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Kütahya’nın tanıtımı için her projeye açık olduğunu belirtti. Prof. Dr. Hasan Göçmez konuyla ilgili şu bilgileri verdi: “SCI kapsamında taranan Japon Seramik Derneği (TheJournal of the Ceramic Society of Japan) 2015 Bülteni’nde Üniversitemizi ve Kütahya’yı tanıtan bir makale hazırlandı. 2014’te ilimizi ziyaret eden Yamaguchi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Hirotaka Fujimoriile ortaklaşa oluşturulan yayında kısaca, Dumlupınar Üniversitesi, Kütahya, çinicilik ve Türk-Japon dostluğu ile ilgili bilgiler verdiğimiz bu çalışmayla Japonya’da kendimizi tanıtma fırsatı bulmuş olduk. Bilindiği gibi geçtiğimiz aylarda Üniversitemiz Yamaguchi üniversitesi ve Nagoyo Teknoloji Enstitüsü ile ikili işbirliği anlaşmaları imzaladık. Buna benzer çalışmalar ileride olması muhtemel somut akademik ve teknolojik işbirliklerinde altyapısını oluşturacaktır.” (EFE)

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X