Kuveyt’ten İran’a protesto notası

Kuveyt, İran Büyükelçisi’ni Dışişleri Bakanlığı’na çağırarak protesto notası verdi.

Kuveyt’ten İran’a protesto notası

Kuveyt Dışişleri Bakanlığı’nın, İran’ın Kuveyt Büyükelçisini çağırarak Suudi Arabistan’ın İran’daki büyükelçilik ve konsolosluk binalarına yapılan saldırılar nedeniyle protesto notası verdiği bildirildi.

Kuveyt resmi haber ajansı KUNA’da yer alan habere göre, Kuveyt Dışişleri Bakanlığı, Şii din adamı Ayetullah Nemr Bakır en-Nemr’in idam edilmesini protesto eden göstericilerin Suudi Arabistan’ın İran’daki büyükelçilik ve konsolosluk binalarını ateşe vermesi nedeniyle İran’ın Kuveyt Büyükelçisini çağırarak protesto notası verdi.

Bakanlık’tan yapılan yazılı açıklamada “Suudi Arabistan’ın büyükelçilik ve konsolosluk binalarına yapılan saldırıların yabancı diplomatların güvenliği konusunda İran’ın yerine getirmesi gereken yükümlülükleri yerine getirmediği ve uluslararası normların ve anlaşmaların açık bir ihlali olduğu” ifade edildi.

Kuveyt Dışişleri Bakanlığı, saldırıların sonrasında Kuveyt’in Tahran Büyüklelçisi’ni de geri çağırmıştı.

Suudi Arabistan yönetimi, cumartesi günü, aralarında Suudi Arabistan vatandaşı Şii din adamı Ayetullah Nemr Bakır en-Nemr’in de bulunduğu 47 kişinin idam cezasının infaz edildiğini duyurmuş, İran’ın idamlara tepki göstermesinin ardından Suudi Arabistan’ın Tahran Büyükelçiliği ve Meşhed kentindeki konsolosluk binası göstericilerce ateşe verilmişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X