Kuyruklu yalana soruşturma

Hatay’da şehit ailesine kameraların önünde acı haberi veren Hassa Kaymakamı Mustafa Pala, “Gazeteciler gizli çekmiş” diyerek Hatay Valiliği’ni de yanıltınca hakkında soruşturma başlatıldı.

Kuyruklu yalana soruşturma

Hataylı şehit polis Mehmet Turhal’ın ailesine acı haberi kameraların önünde vererek büyük bir skandala imza atan Hassa Kaymakamı Mustafa Pala’nın, gelen tepkiler üzerine “Gazeteciler gizli çekim yapmış” diyerek Hatay Valiliği’ni de yanılttığı ortaya çıktı.

Önce kaymakamlık, ardından valilik görüntülerin gizli çekildiği yönünde açıklama yapmıştı, ancak daha sonra Hatay Valiliği kaymakamlık tarafından yanlış bilgilendirdiklerini açıkladı. AA, İHA ve DHA muhabirlerinin de görüntü aldığı ortaya çıkınca Hassa Kaymakamı Mustafa Pala’nın yeterli inceleme olmadan görüş bildirdiğini açıklayan Hatay Valiliği, kaykamam hakkında soruşturma açıldığını duyurdu. 

VALİYE EKSİK BİLGİ

Valiliğin yazılı açıklaması şöyle: “Basın mensuplarının da bulunduğu kalabalık bir ortamda şehit yakınlarına bilgi verilerek özensiz davranıldığı, şehit yakınlarına haber verilmesi sırasında çekilen fotoğrafların Kaymakamlık internet sayfasında yayınlanarak gereksiz tartışmalara sebep olunduğu, yaşanan hadiseler hakkında gerekli incelemeyi yapmadan ‘gizli çekim yapıldığı’ şeklinde üst makamlara eksik bilgi verildiği görülmüştür. Bu hususları incelemek ve gerekiyorsa disiplin yönünden soruşturmak üzere bir vali yardımcısı görevlendirilmiştir.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X