Kuyumcular birlik kurmak istiyor

Türkiye’deki kuyumcu oda ve dernek başkanları Hakkari’de bir araya gelerek, ‘Türkiye Kuyumcular Birliği’nin kurulması taleplerine ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a destek çağrısında bulundu.

Kuyumcular birlik kurmak istiyor

İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Norayr İşler, buradaki konuşmasında Türkiye’nin 16 Nisan’dan sonra Türkiye yeni bir yola girdiğini söyledi.

​Çalışanları ve aileleriyle birlikte 1,5 milyonluk büyük kuyumcu ailesi olduklarını ifade eden İşler, ”Türkiyemizin daha güzel yarınlara kavuşması için elimizi taşın altına koymaya hazırız. Sektörün 30 yıllık hayali olan birlik kurma süreci için Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a Hakkari’den bir çağrı yapmak istiyoruz. Sektörümüzün 30 yıllık hayali olan Türkiye Kuyumcular Birliği’nin kurulması konusunda destek bekliyoruz. Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan bir randevu talebimiz vardı. Biz, daha çok iş, aş sağlamak, ülkemizin 2023 hedeflerine daha büyük katkı sağlamak amacıyla birlik kurmak istiyoruz. İşi ehline vermek, sektörde denetimi artırmak, kayıt dışını bitirmek için birlik olmak istiyoruz. 30 yıldır bu mesleği yapmış ustalarımızın kuyumculuğu bırakarak büfe açmasını, taksici olmasını durdurmak amacıyla bu birliğe ihtiyacımız var” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X