Kuyumculardan diyanete çağrı

Adana Kuyumcular Odası Başkanı Oğuz Başman, ‘iki bayram arasında düğün yapılmaz’ düşüncesinin işlerini olumsuz etkilediğini belirterek, Diyanet ve ilahiyatçılardan bu konuda halkı doğru yönlendirmelerini istedi.

Kuyumculardan diyanete çağrı

Başman, ‘İki bayram arası olan 70 günlük dönemde düğün sayısı en alt seviyeye düşüyor. Bu da bizim işlerimizi olumsuz etkiliyor ve satışlarımızı geriletiyor. Sadece çeyiz, takı satışında değil hediyelik takıda da alışveriş en alt seviyeye inmekte. Özellikle son birkaç yıldır iki bayram arasının yaz dönemine, yani en hareketli geçmesini beklediğimiz döneme rastlaması hediyelik ve çeyiz altın ticaretini düşürüyor. Bu konuda Diyanet İşleri Başkanlığı ve ilahiyat fakültelerinden bu inanışın gerçekte ne olduğunu açıklamalarını ve insanları daha doğru yönlendirmelerini istiyoruz’ dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın internet sitesinde yer alan Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı’nın açıklamasında bu geleneğin hiçbir dini dayanağı bulunmadığı belirtiliyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X