Kuyumcuların altın endişesi

Balıkesir Kuyumcular ve Sarraflar Derneği Başkanı İrfan Günsay, dolardaki yükseliş ve ekonomik nedenlerle altın fiyatlarının yükseldiğini belirterek, “Çeyrek altının 1 Ağustos’tan bu yana 18 lira artarak 183 liraya ulaşması, kuyumcularda alışverişi bitird

Kuyumcuların altın endişesi

Günsay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, altının gramının, uzun süreli düşüşlerin ardından 31 Temmuz 2014’te 96,8 liraya kadar gerilediğini anımsattı. Bu düşüşün ardından tekrar çıkışa geçen ve özellikle son günlerde hızla yükselen altının gramının 108,8 lira olduğunu vurgulayan Günsay, şunları kaydetti:

“Altında rekor fiyatlar oluştu. Çeyrek altın, 2011 yılının ağustos ayından bu yana ilk kez 180 lirayı aştı. Çeyrek altının 1 Ağustos’tan bu yana 18 lira artarak 183 liraya ulaşması, kuyumcularda alışverişi bitirdi, kimse gelmiyor. Fiyatlar sürekli değişiyor. Elimizden hesap makinesi hiç düşmüyor, hep hesap yapıyoruz. 2015’in ilk 5 ayı durgun geçti. Yaz ayına girdik işler artsın diye beklerken, Ramazan ayı dolayısıyla düğünler olmadı. Ramazan ayı bitti birkaç gün iş yaptık ardından fiyatlar arttı. Kuyumcularda çalışandan başka kimse yok. Vatandaş da biz de fiyatların ne olacağını bekliyoruz.”

Günsay, 1 Ağustos’ta 165 liradan çeyrek altın alan bir kişinin birim başına satışta 10 lira kazandığını belirterek, “Şimdi bizim vatandaştan alışımız 175 lira. Alım satım arasındaki farka rağmen bir çeyrek altında 10 lira kazanç. Umarım, fiyatlar artık yükselmez de işlerimiz normale döner” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X