Kuyumda taksit sınırlaması kalkmalı

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Kuyumcular Komitesi Başkanı Erhan Hoşhanlı, daha önce taksit sınırlamasının olmadığı sektörde Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (BDDK) Aralık 2013’teki düzenlemesi sonrasında taksitin kaldırıldığını, ekim 2014’te ise

Kuyumda taksit sınırlaması kalkmalı

Uygulamanın yanlış olduğunu düşündüklerini ve bu nedenle İTO olarak BDDK’yı ziyaret ederek bilgilendirmede bulunduklarını ifade eden Hoşhanlı, taksit sınırlamasının kaldırılmasına en çok kuyum sektörünün ihtiyaç duyduğunu vurguladı. Hoşhanlı, ”Beyaz eşya ve elektronik gibi bazı sektörlerde alınan şeyler tüketim harcaması ama bizim sektörde alınan ürünlerin hemen hemen tamamı tasarrufa yönelik. Bir altın ya da mücevher alsanız bu tasarruftur, gelecekte onu değerlendirebilirsiniz. Yani sağ cebinizden alıp sol cebinize koyuyorsunuz. Dolayısıyla bu harcamaları teşvik etmek lazım” dedi.

YÜZDE 30’LUK ARTIŞ OLUR

Sektör için 4 taksitin yeterli olmadığı konusunu uzun süredir dile getirdiklerini ifade eden Hoşhanlı, ”Taksitte sınır konulmasını anlamıyorum. Diğer sektörlerde sınır konulmayacaksa, bizimkisine hiç konulmamalı. Çünkü sattığımız ürünler tasarrufa yönelik” diye konuştu. Sabit gelirli kesimin 5 bin liralık bir ürünün fiyatını 4 defada ödemesinin kolay olmadığını, bu nedenle taksit sınırlamasının sektördeki alışverişi imkansız hale getirdiğini savunan Hoşhanlı, taksit sınırlamasının kalkması halinde sektörün satışlarında yüzde 30’luk artış olacağını kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X