Kuzenine hayat verdi

Bıçakla yaralandıktan sonra kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen 18 yaşındaki gencin bağışlanan organları, kuzeninin de aralarında bulunduğu organ bekleyen hastalara sağlıklarına kavuşmaları için umut oldu.

Kuzenine hayat verdi

Alınan bilgiye göre, doğum gününde, iş yerinden eve dönerken tartıştığı kişi tarafından kalbinden bıçaklanan ve 20 gün süren yaşam mücadelesini kaybeden Furkan İlhan’ın (18) ailesi, oğullarının organlarını karaciğerinin nakil için bekleyen 18 yaşındaki kuzenleri Şennur Koç’a verilmesi koşulu ile bağışladı. Bunun üzerine İlhan’ın karaciğeri kuzeni Şennur Koç’a, böbrekleri ile korneaları ise organ bekleyen diğer hastalara nakledildi.

SAĞLIK DURUMLARI İYİ

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı ve Karaciğer Nakli Sorumlusu Prof. Dr. Ekrem Kaya, ağır yaralı halde hastaneye getirilen İlhan’ın, tüm müdahalelere rağmen beyin ölümünün gerçekleştiğini belirtti. 

Organ nakli için hasta yakınlarıyla görüştüklerini ifade eden Kaya, şunları kaydetti:

“Ailenin bağış için bir şartı vardı. O da İlhan’ın karaciğerinin uygun olması durumunda kuzenine nakledilmesiydi. Sağlık Bakanlığının son yönetmeliğine göre, akraba olmak koşuluyla şartlı organ nakli mümkün. Görüşmeler neticesinde karaciğerin yanı sıra böbrekleri ve korneaları da Bursa’da hastalara nakledildi. Dolayısıyla Furkan, üç kişiye yeni bir hayat oldu. Organ nakledilen hastaların sağlık durumları iyi.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X