‘Kuzey Akım-2, enerji değil siyaset projesi’

ABD’nin eski Bakü Büyükelçisi Kauzlarich, Rusya’nın ”Kuzey Akım-2 Projesi”ni Avrupa’yı ayrıştırmak için kullandığını söyledi.

‘Kuzey Akım-2, enerji değil siyaset projesi’

Rusya’nın Kuzey Akım-2 Doğalgaz Boru Hattı Projesi, enerji uzmanları tarafından bir enerji değil “siyaset projesi” olarak değerlendiriliyor.

 

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan ABD’nin eski Bakü Büyükelçisi Richard Kauzlarich, Rusya’nın Kuzey Akım-2 Projesi’ni “Avrupa’yı ayrıştırmak” için kullandığını, aynı taktiği Türk Akımı Projesi’ni sunarken “Türkiye, Azerbaycan ve AB’yi ayrıştırmak” için de uyguladığını savundu.

 

Kauzlarich, daha önce inşa edilen Kuzey Akım-1 Projesi’nin tam kapasiteyle çalışmadığını, bu nedenle Kuzey Akım-2 Projesi’nin ticari açıdan çok zayıf olacağını öne sürerek, “Avrupa zaten Rus gazına bağımlı durumda, ama Rusya da Avrupalı müşterilerine bağımlı durumda. Çünkü, Rusya kendi gazını Çin gibi başka ülkelere gönderebilecek altyapıya sahip değil. Avrupa’da projeye karşı çıkan ülkeler Rusya’nın doğalgazı ticaret değil politika aracı olarak kullandığını düşünüyor. Rusya’yı sadık bir gaz sağlayıcısı olarak görmüyorlar” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X