Kuzey imar planları meclisten geçti

Gemlik Belediye Meclisi’nin kasım ayı 2. Olağan oturumunda uzun süredir tartışılan Gemlik Kuzey İmar Planları, onaylandı.

Kuzey imar planları meclisten geçti

CEMAL KIRGAZ

 

Planlara yapılan itirazların da ele alındığı toplantıda, yapılan 33 itiraz oy birliğiyle reddedilerek, Büyükşehir Belediye Meclisi’nin onayına bırakıldı. 

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Kuzey İmar Planlarının hayırlı uğurlu olmasını dileyerek, ‘Darısı ikinci etap planlarına’ diye konuştu. 

850 dönümlük Çevre Yolu’nun üst kısmında kalan alanların 1/1000 ölçekli revizyon imar planları da masaya yatırıldı. 2007’de Büyükşehir Belediyesi tarafından planlaması yapılan bölgede çok sayıda bina yapıldığını anlatan Refik Yılmaz, imar sorunlarının hatalı bölgelerde Gemlik Belediyesi tarafından düzeltilmesini istedi. Sorunların beklemeden çözülmesi gerektiğine dikkat çeken Refik Yılmaz, ‘Bekleyen insanlar var. Önemli olan bu insanların sorunlarını çözmek’ dedi. Bu gündem maddesi CHP’lilerin ret oyuna rağmen Ak Parti ve MHP’lilerin oylarıyla kabul gördü. 

Gemlik Belediyesi Zeytin Müzesi oluşturma çalışmaları için Balık Pazarı Mahallesinde bulunan bir arsa ile Büyük Kumla Mahallesi’nde bulunan yağhane takası CHP grubunun ret oyuna rağmen oy çokluğuyla kabul gördü. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X