Kuzey Irak karıştı

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nde (IKBY) Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ile Goran Hareketi ‘Goran) arasında yaşanan gerilimden sonra Başbakan Neçirvan Barzani, Goran’ın 4 bakanını görevden aldığı bildirildi.

Kuzey Irak karıştı

KDP Parlamento Grubu Başkanı Ümit Hoşnav, Goran’ın 23 Haziran’dan bu yana ‘ulusal birliği bozmanın çabası içinde’ olduğunu belirterek, ‘Goran, artık hükümetin bir parçası değildir. Daha önce hükümetin kurulması ve parlamento başkanlığına dair yaptığımız anlaşma bitmiştir’ dedi. 

Hükümet Sözcüsü Sefin Dizayi de, Neçirvan Barzani’nin, “güvenlik” gerekçesiyle bakanları görevden aldığı bilgisini verdi.

 

İktidarın büyük ortağı Kürdistan Demokrat Partisi (KDP), 8 Ekim’de siyasi krizin sona erdirilmesi ve maaşların ödenmesi talebiyle başlayan gösterilerin daha sonra şiddet eylemlerine dönüşmesinden Goran’ı sorumlu tutuyor. PDK, bu gerekçeyle önceki gün, Goran’la aynı kabinede çalışmayacaklarını duyurmuştu. Koalisyon hükümetinde Goran, Peşmerge Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Ticaret ve Sanayi Bakanlığı ile Diyanet İşleri Bakanlığı koltuklarına sahipti. Sözkonusu bakanların görevlerini, geçici olarak diğer bakanlar yürütecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X