Kuzey Irak’ta 1 Türk askeri şehit oldu

Irak’ın kuzeyinde IŞİD terör örgütünün Peşmerge tarafına attığı mermilerin bir kısmının, Türk askerlerinin de konuşlu bulunduğu Gedu Üs Bölgesine düşmesi sonucu bir asker şehit oldu.

Kuzey Irak’ta 1 Türk askeri şehit oldu

Genelkurmay Başkanlığı’ndan, Irak’ın kuzeyinde terör örgütü IŞİD’in Peşmerge güçlerine attığı Katyuşa ÇNRA mermilerinin bir kısmının Türk askerlerinin de konuşlu bulunduğu Gedu Üs Bölgesi’ne düşmesi sonucu bir askerin şehit olduğu, bir askerin yaralandığı bildirildi.

 

Genelkurmay Başkanlığı’nın resmi internet sitesinde yer verilen açıklamada, Irak’ın kuzeyinde terör örgütü IŞİD ile Peşmerge güçlerinin çatışması sırasında, 15.10 sularında, terör örgütü IŞİD‘in Peşmerge tarafına attığı Katyuşa ÇNRA mermilerinin bir kısmının Türk askerlerinin de konuşlu olduğu Gedu Üs Bölgesi’ne düştüğü belirtildi.

 

Bölgeye düşen mermiler nedeniyle bir askerin şehit olduğu, bir askerin hafif yaralandığı ifade edilen açıklamada, şehit ve yaralı askerlerin helikopterle Türkiye’ye getirildiği, yaralı askerin tedavisinin Şırnak Devlet Hastanesinde sürdüğü kaydedildi.

 

Bölgede tespit edilen terör örgütü IŞİD hedeflerinin ateş altına alındığı vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

 

“Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşımıza acil şifalar temenni ediyoruz.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X