Kuzey Irak’taki PKK hedefleri vuruldu

TÜRK Silahlı Kuvvetleri (TSK), dün Kuzey Irak’taki Zap, Avaşin, Basyan ve Gara bölgelerinde PKK hedeflerine F-16 ve F-4 2020 savaş uçaklarıyla 2 ayrı hava harekatı düzenleyerek, teröristlere ait barınma alanlarını imha etti.

Kuzey Irak’taki PKK hedefleri vuruldu

TSK tarafından savaş uçaklarıyla, alınan istihbaratın değerlendirilmesi sonucu, dün 10.00-11.15 saatleri arasında Zap, Avaşin, Basyan’a F-16 ve F-4 2020 savaş uçaklarıyla hava harekatı düzenlenerek, bölgede tespit edilen mühimmat deposu, ağaç altındaki barınma alanları ve 3 doçka mevzii ateş altına alınıp imha edildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nce bugün de Gara bölgesine F-16 savaş uçaklarıyla hava harekatı düzenlenerek bölgede tespit edilen ağaç altındaki barınma alanları ve içerisinde terörist barınan 2 mağara akıllı mühimmatlarla ateş altına alınıp imha edildi. Bölgede meydana gelen hasar ve zayiat tespit çalışmalarının devam ettiği öğrenilirken, hava harekatı gerçekleştiren uçakların üslerine döndüğü bildirildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X