Kuzey Kore, Malezya’daki büyükelçiliğini kapatacak

Malezya’da gözaltında tutulan bir Kuzey Kore vatandaşının ABD’ye iade edilmesi kararının ardından iki ülkenin diplomatik ilişkileri kesildi. Kuzey Kore, Kuala Lumpur Büyükelçiliğini kapatıyor.

Kuzey Kore, Malezya’daki büyükelçiliğini kapatacak

Malezya basınından New Straits Times gazetesine konuşan Kuzey Kore’nin Kuala Lumpur Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Kim Yu Song, Pyongyang’dan gelen talimatın ardından Büyükelçiliği kapatmak için hazırlıklara başladıklarını doğruladı.

Maslahatgüzar Kim, “Şu an Büyükelçilik çalışanlarıyla binayı boşaltma planlarımızı konuşuyoruz. Diğer yandan da hükümetle irtibat halindeyiz” dedi.

Malezya’yla ilişkiler kesiliyor

Malezya Yüksek Mahkemesi, 9 Mart’ta Kuzey Kore vatandaşı Myong’un, hakkındaki kara para aklama suçlamasından ötürü yargılanmak üzere ABD’ye sınır dışı edilebileceği yönünde karar vermişti.

Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığından bugün yapılan açıklamada, Malezya mahkemesinin kararına tepki gösterilmiş ve “Malezya ile diplomatik ilişkilerin kesildiği” duyurulmuştu.

AA

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X