Kuzey Kore’de ABD’li bir öğrenci tutuklandı

Kuzey Kore, ABD’li bir üniversite öğrencisini devlet karşıtı eylemlerde bulunduğu gerekçesiyle tutukladı.

Kuzey Kore’de ABD’li bir öğrenci tutuklandı

Ülkenin resmi yayın kuruluşu Kore Merkezi Haber Ajansı (KCNA) haberinde, Pyongyang yetkililerinin ülkeye turist olarak giren Otto Frederick Warmbier adlı öğrenciyi Kuzey Kore vatandaşları arasındaki birliği bozmayı amaçladığı gerekçesiyle tutukladığını bildirdi.

Yetkililer, ABD’deki Virginia Üniversitesi öğrencisi Warmbier’in Amerika yönetimiyle bağlantıları olduğunu ve Kuzey Kore’deki eylemlerinin soruşturulduğunu belirtti.

Diğer yandan, Çin merkezli turizm şirketi Young Pioneer Tours, müşterilerinden birinin Kuzey Kore’de tutuklandığını doğruladı. Kuzey Kore’ye Çin’den tur düzenleyen şirket, Warmbier’in ailesine konuyla ilgili bilgi verildiğini duyurdu.

Kuzey Kore, Amerika ile aralarında ilişkilerin gerildiği zamanlarda daha önce de ülkede bulunan ABD vatandaşlarını tutuklamıştı. Pyongyang yönetiminin 6 Ocak’ta hidrojen bölgesi denediğini açıklamasının ardından, ABD ve Güney Kore yönetimi Kuzey Kore’ye yönelik yaptırımları artırmaya hazırlanıyordu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X