Kuzey Kore’den mayın iddialarına cevap

Kuzey Kore, silahlandırılmış bölgede patlayan mayınların kendileri ile bir alakası olmadığını açıkladı.

Kuzey Kore’den mayın iddialarına cevap

Güney Kore ile Kuzey Kore sınırında mayın gerginliği devam ederken, Kuzey Kore’den konuya dair açıklama 4 gün sonra geldi. Tam 10 gün önce iki ülke sınırındaki silahsızlandırılmış bölgede 3 mayın patlamış, bir asker bacaklarını kaybetmişti. Güney Kore Savunma Bakanlığı 4 gün önce yaptığı açıklamada yapılan tetkiklere göre mayınların Kuzey Kore tarafından yerleştirildiğini iddia etmişti.

Güney Kore’nin açıklamasından tam 4 gün sonra Kuzey Kore konuya dair sessizliğini bozdu. İddiaları tamamıyla reddeden Kuzey Kore yönetimi, yaptığı resmi açıklamada “Müddeiler iddialarını ispatlamak için sağlam deliller ortaya koymalıdır.” ifadesini kullandı.

Mayınların Kuzey Kore-Güney Kore ilişkilerinin bozulmasını amaçlayan kuklaların işi olduğunu belirtilen açıklamada, “Eğer askeri bir saldırı yapmak isteseydik, böyle bir şeylere tenezzül etmez, gücümüzü gösterirdik.” ifadelerine yer verildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X