Kuzey Kore’nin çabası açık tehlike

ABD Savunma Bakanı Jim Mattis, Kuzey Kore’nin ABD’yi ve diğer ülkeleri tehdit eden nükleer füze geliştirme yönünde artan çabalarını açık ve mevcut bir tehlike olduğunu söyledi.

Kuzey Kore’nin çabası açık tehlike

‘IISS Shangri-La Dialogue 2017’ toplantısına katılmak üzere Singapur’da bulunan ABD Savunma Bakanı Jim Mattis, ‘Kuzey Kore’nin ABD’yi ve diğer ülkeleri tehdit eden nükleer füze geliştirme yönünde artan çabaları açık ve mevcut bir tehlike’ ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump yönetiminin, Çin’in Kuzey Kore’nin nükleer silahlarından kurtulmak için ABD ve diğer ülkelerle çalışmaya yönelik yenilenmiş taahhüdünü cesaret verici bulduğunu ifade eden Mattis, Kuzey Kore’nin en yakın müttefiki Çin’in, eninde sonunda bunu bir yükümlülük olarak göreceğini düşündüğünü bildirdi. 

Mattis, kendisine yöneltilen, ABD’nin Güney Kore’yi önceden uyarmadan, Kuzey Kore’ye önleyici saldırı düzenleyip düzenlemeyeceğine ilişkin soruya, ‘Birleşmiş Milletlerin (BM) Kuzey Kore’nin faaliyetlerine yönelik kısıtlamaları ihlal eden bu nükleer silah yarışını önlemek adına tüm olası alternatifleri ortadan kaldırmak amacıyla, ekonomik ve diplomatik açıdan çalışıyoruz. Bunu durdurmak istiyoruz. Bunu ivedi görüyoruz’ yanıtını verdi.

 

BASKI ARTACAK

Öte yandan Singapur’da bulunan Avustralya Savunma Bakanı Marise Payne, Japonya Savunma Bakanı Tomomi Inada ve ABD Savunma Bakanı Jim Mattis, üçlü toplantı yaptı. Avustralya, Japonya ve ABD’nin savunma bakanları, nükleer programını ve balistik füze denemelerini sürdüren Kuzey Kore üzerindeki baskıyı artırma konusunda anlaşmaya vardı. Savunma bakanları yaptıkları ortak açıklamada, Kuzey Kore’nin nükleer ve balistik füze ile diğer kitle imha silahı programlarını şiddetle kınadıklarını yineleyerek, nükleer silahlardan arındırılmasına yönelik somut adımlar atılması çağrısında bulundu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X