Kuzularda aşı zamanı

İnegöl İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru yaptığı açıklamada, 9 aylık olan kuzulara veba aşısı ve küpeleme çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Kuzularda aşı zamanı

SADULLAH ORGAN

 

İnegöl’de 35 bin civarında küçükbaş hayvan varlığı olduğunu ifade eden Müdür Doğru, ‘İlçe Müdürlüğü tarafından yaklaşık 19 bin adet 9 aylık kuzularda her yıl veba aşısı ve küpeleme çalışmaları yapılıyor. Bunun dışında brucella aşıları da tamamlandı. İnegöl olarak aşılama da yüzdelik anlamında çalışmalarını tamamlayan ilçelerden birisiyiz’ dedi.

Anaç koyun destekleme başvurularının başladığını da duyuran Doğru, ‘Anaç koyun desteklemelerinde bakanlık tarafından 20 lira koyun başı destek veriyor. Üreticilerimiz, desteklemeden yararlanmak için 27 Kasım 2015 tarihine kadar mutlaka koyun, keçi birliklerine ilgili belgelerle başvurmaları gerekiyor. Üreticilerimizi bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz’ şeklinde konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X