KYK burs başvurusu ne zaman yapılacak?

KYK burs başvurusu ne zaman yapılacak sorusuna cevap arayan öğrenci ve veliler, konuyla ilgili detayları araştırmaya devam ediyor. Kredi ve Yurtlar Kurumu internet sitesi üzerinden duyurulacak olan KYK burs başvurusu, birçok öğrenci için maddi bir ümit ol

KYK burs başvurusu ne zaman yapılacak?

Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) burs başvuru tarihinin belirsizliği öğrencileri farklı arayışlara yönlendirdi. Ortaöğretim, yükseköğrenim ve yabancı uyruklu yükseköğretim öğrencilerine burs imkanı sunan kurumlardan biri de Vakıflar Genel Müdürlüğü. 15 Eylül 2017 tarihinde başlayan VGM başvuruları için süreç devam ediyor. Peki KYK başvuruları ne zaman, yeni bir gelişme var mı? VGM’den burs alan öğrenci KYK’dan alabilir mi?

 

Öte yandan KYK burs başvuru tarihi belirsizliğini korurken; Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) burs başvurularını almaya devam ediyor. Geçtiğimiz sene KYK kredi ve burs başvuruları 2 Ekim tarihinde başlamış ve 12 Ekim tarihine kadar sürmüştü. Bu sene geçtiğimiz seneyle aynı tarihlerde başlarda önümüzdeki hafta KYK kredi başvurularının alınması bekleniyor.

 

VGM BURS BAŞVURULARI HAKKINDA

 

Vakıflar Genel Müdürlüğü’nce verilen burs başvuruları 15 Eylül 2017 tarihinde başladı, 30 Ekim 2017 tarihinde sona eriyor. Kurum, ortaöğretim, yükseköğrenim ve yabancı uyruklu yükseköğretim burs başvurularının başladığını önceden açıklamıştı. Ortaöğretim bursuna dair son başvuru tarihi 18 Ekim 2017. Kurum tarafından verilecek olan burs ücretleri ise şöyle: Ortaöğretim burs ücretleri 60 Türk Lirası, yükseköğretim burs ücretleri 250 Türk lirası. Peki KYK’dan burs alan öğrenci Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden burs alabilir mi?

Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Burs Yönetmeliğinin 5. Maddesine göre KYK Bursu alan öğrenciler yükseköğrenim bursundan yararlanamaz. Bu nedenle “Kurumumuz Burs Başvuru Sonuçları”, KYK’nın burs başvuru sonuçlarını açıklamasının ardından duyurulmaktadır.

 

KYK BURS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

 

KYK yurt başvuruları e-Devlet üzerinden gerçekleştiriliyor. Başvuru sırasında yanlış işaretlemelerin önüne geçmek amacıyla öğrencilerin öğrenim bilgileri artık YÖK bilgi siteminden alınıyor. Yer alan öğrenim bilgilerinin doğru ve eksiksiz olması gerekiyor. Bu nedenle KYK’ya yurt başvurusunda bulunacak öğrencilerin okul/bölüm bilgilerini kontrol etmeleri önem taşıyor. Öğrenim bilgilerinde yanlışlık olan öğrenciler, üniversitenin öğrenci işleriyle görüşerek bilgilerini düzeltebilecekler.

 

Başvuru tarihleri ilerleyen süreçte kamuoyuna duyurulacak olup başvuruyla ilgili merak edilen her tür bilgiye Kurumun resmi internet adresinden (http://yurtkur.gsb.gov.tr/) ulaşılabilecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X