Laleli kan ağlıyor

Rusya’ya bavul ticaretinin merkezi Laleli’de esnaf, uçak düşürme krizi ile işlerin durma noktasına geldiğini belirtiyor.

Laleli kan ağlıyor

Hiç siftah yapamadan evlerine gittikleri günler olduğunu kaydeden esnaf, Rusya ile krizin bitmesini istiyor. Esnaf, krizin devam etmesi durumunda iş yerlerinin kapılarına kilit vurmak zorunda kalacaklarını ifade ediyor. Konfeksiyoncu Ahmet Sarıoğlu, “Durumlarımız iyiye gitmiyor. Biz Rusya ve Ukrayna üzerine çalışıyoruz. Ruslar ve Ukraynalılar gelmezse burası biter. Böyle giderse ocak ayından sonra birçok yer kapanır. Bir senede 600 yer boşaldı. Yılbaşından sonra en az bin dükkan kapısına kilit vurur” şeklinde görüş belirtti. Laleli’de 15 senelik esnaf olan Abdülkadir Ok da, “Piyasa bomboş. Geliyoruz siftah yapmadan gidiyoruz” dedi.

İŞLERİMİZ ÇOK KÖTÜ

Krizin devam etmesi halinde memleketine döneceğini aktaran konfeksiyoncu Necati Kengil ise, “Laleli esnafı ‘inşallah iş olur’ diyor ama iş yok. Herkes Putin’in ağzından çıkacakları bekliyor. Ama işler çok kötü. Uçakla mal gönderiyoruz. Uçakları kapatınca bir günlük mallar da bitecek. Şu anda zaten gümrükler de kapalı. Şimdi getirdiğimiz mallar günlük. Eğer böyle devam ederse eşyalarımızı toplayıp memlekete gideriz” ifadelerini kullandı. Ayakkabıcı Fahrettin Yılmaz da, krediyle mal aldıklarının altını çizerek, işlerinin çok kötü olduğunu vurguladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X