Laleli yara sarmaya başladı

Bursa’da özellikle bebe ve çocuk giyimi üzerine çalışan konfeksiyoncuların da satış yaptığı Laleli’den toparlanma sinyali geldi.

Laleli yara sarmaya başladı

Laleli Sanayici ve İşadamları Derneği (LASİAD) Başkanı Gıyaseddin Eyyüpkoca, Türkiye ile Rusya arasındaki uçak krizinin aşılarak yeniden ilişkilerin düzelmesiyle Laleli piyasasının hareketlendiğini söyledi. Ticaret hacimlerinde yüzde 25’lik iyileşmenin dikkat çektiğini ifade eden Eyyüpkoca, ”Uçak krizinden sonra Rusya ile olan ticaretimiz yüzde 80 civarında düşmüştü. Buradan hareketle geri kalan yüzde 50-55’lik düzelmenin olması için Rusya ekonomisinin düzelmesi şart” dedi.

 

DOLARA EFSUNLUYUZ

 

Dolardaki kur artışına da değinen Gıyaseddin Eyyüpkoca, “Laleli olarak yıllardır dolar konusunda efsunluyuz. Herhalde geçmişten aldığımız darbelerden kaynaklanan bir durum olsa gerek. Aldığımız ürünleri dolarla alıp dolar ile satıyoruz. Bu bize bir nebzede olsa rahat nefes aldırıyor. Doların yükselmesinde en az etkilenecek bölgelerden birisi biziz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X