‘Lavrov, Putin’e Çavuşoğlu ile görüşmesini anlattı’

Kremlin Basın Sözcüsü Peskov, Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un Mevlüt Çavuşoğlu ile Su-24 tipi uçağın düşürülmesi hakkında yaptığı görüşmeyi Putin’e aktardığını açıkladı.

‘Lavrov, Putin’e Çavuşoğlu ile görüşmesini anlattı’

​Rusya Devlet Başkanı’nın Basın sözcüsü Dmitri Peskov, Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un Türk mevkidaşı ile Su-24 tipi uçağın düşürülmesi hakkında yaptığı görüşmeyi Putin’e aktardığını bildirdi.

Peskov gazetecilere “Dışişleri Bakanı, Devlet Başkanı’na tüm görüşmelerini düzenli olarak aktarıyor” dedi.

‘TÜRKİYE İLE İLİŞKİLER ESKİ GÜNLERE DÖNSÜN’

Dün gerçekeleşen Çavuşoğlu-Lavrov görüşmesinin ardından açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, görüşmenin iki ülkeye yakışır bir olgunlukta geçtiğini belirterek, ilişkileri rayına sokabilmek için görüşmelerin devam etmesi gerektiğini söylemişti.

 

Her iki tarafın da gerilimi tırmandırmayı istemediğini, farklılıkları gidererek ilişkileri düzeltme arzusunda olduğunu belirterek, “Eminim duygusallık geçtikten sonra aklıselim kazanır ve ilişkilerimizi eski günlerine götürürüz” açıklamalarını yapmıştı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da görüşmesinin ardından uçak konusunda yeni bir şey duymadığını açıklamıştı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X