Lemurların üçüz sevinci

Nesli tükenmek üzere olan Bursa Zoopark’taki sevimli lemurlardan birinin üçüz yavrusu dünyaya geldi. Yavru lemurlar, yaklaşık 1 ay boyunca hayata tutunabilmeleri ve büyümeleri için anne karnında kalıyor. Hayvanat Bahçesi yetkilileri, anne lemur ve yavrula

Lemurların üçüz sevinci

Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne ait Zoopark’ta lemur ailesi üçüz bebek sevinci yaşanıyor. Nesli tükenmek üzere olan lemurlardan bir tanesinin kış mevsiminde üçüz dünyaya getirmesi herkese sürpriz yaşattı. Yavru lemurların sağlıklı büyümesi ve hayata tutunması için bir süre annelerinin karnında kalacağı öğrenildi. 

Anne karnında genelde uyuyan yavrular uyandıklarında ise annesi tarafından emziriliyor. Üzerlerinde titrenen sevimli anne, görevlilerin elleriyle özel bir şekilde besleniyor. Yaklaşık 1 ay sonra anne karnından çıkacak olan yavru lemurlar, daha sonra annelerinin sırtında dolaşmaya başlayacak. Yoğun kardan korunmak için lemurların bulunduğu özel yuvalardaki kaloriferlerin ısı derecesi de arttırıldı.

 

Lemurların doğum zamanlarının genelde nisan ayı olduğunu ifade eden Bursa Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi Veteriner Hekimi Hatice Karakuzulu, “Ancak kışın ortasında gelen doğum bize sürpriz oldu. Bu da hayvanlarımızın kendi yaşam alanlarında huzurlu ve güveli olduklarını gösteriyor. Aynı anda üç tane yavrumuz oldu. Yavrular grup tarafından da sahiplendi. Gayet sağlıklılar ve hep beraber bakıyorlar. Annenin besin verimini artırmak için haşlanmış karnabahar, brokoli, marul, maydanoz tüm mevsim besinlerinden vererek annenin süt oranlarını yükseltiyoruz” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X