Levent Kırca’ya Bursa’da lokanta masalarını kim sildirdi?

Levent Kırca’nın dün ölüm yıldönümüydü. Usta güldürü sanatçısı hayattan ayrılışının ikinci yıldönümünde tüm medyada yer alan eski skeçleri, oyunları ve canlandırmalarıyla milyonlarca kişiyi yeniden güldürdü. Levent Kırca’yı özel bir anısıyla gündeme taşıy

Levent Kırca’ya Bursa’da lokanta masalarını kim sildirdi?

Ölüm yıldönümünde Bursa anısı: Levent Kırca masaları nasıl sildi?

Yıl 1986… Ulucami’nin karşısında, şimdiki Ziraat Bankası’nın yanından İnebey Kütüphanesi’ne çıkılan caddenin hemen başında Fettah Şenay ustanın babadan kalma Hacı İlyas Lokantasıvardı.

Bir gün…

Fettah Usta öğle servisi için hazırlık yaparken, turne için Bursa’ya gelen ve Postane’nin yanındaki Artıç Otel’de kalan Levent Kırca girer.

Tanıyanlar bilir…

Fettah Usta renkli ve esprilidir, ama espri yaparken gülmez, çok ciddi olur.

Levent Kırca girdiğinde birkaç kişi yemek yerken masaları silen Fettah Şenay, gelen konuğu televizyondan tanır, ama belli etmez. Kırcaçevresine bakınırken “Öyle boş boş durma, yemek istiyorsan önce çalış, al şu bezi masaları sil” der.

Levent Kırca da bu emirle bezi alıp masaları siler. Tam o esnada müşterilerden biri tanır, “Sen Levent Kırca değil misin, ne yapıyorsun burada?” diye sorar. O da “Ustaya sor, o biliyor” der.

Usta sanatçı Levent Kırca’nın dün 2. ölüm yıldönümüydü. Aklımıza da Fettah Usta’nın ona nasıl masa sildirdiği geldi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X