Leylek Festivali için geri sayım

Karacabey Belediyesi’nin bu yıl 13.sünü düzenlemeye hazırlandığı Uluslararası Leylek Festivali’nde geri sayım başladı.

Leylek Festivali için geri sayım

Hem Türkiye, hem de dünya ölçeğinde katılımcılar tarafından büyük ilgi görmesi beklenen festival, 8-9 Temmuz tarihlerinde ilçeye bağlı Eskikarağaç Mahallesi’nde gerçekleştirilecek. Avrupa Leylek Köyleri Birliği’ne üye olarak, Türkiye’nin bu alanda uluslararası alanda tek temsilcisi olma başarısını gösteren Karacabey’de, Leylek Festivali’ne ev sahipliği yapacak olmanın heyecanı yaşanırken, Belediye Başkanı Ali Özkan, etkinliklere tüm Bursalıların davetli olduğunu kaydetti. 

Karacabey’in geniş coğrafyasında, birbirinden eşsiz doğal güzellikleri barındırdığını ve bu güzelliklerin dünya ölçeğinde ses getirecek potansiyele sahip olduğunu kaydeden Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, ilçenin, yarış atları, ayı barınağı, PAKO Yuvası, kangal çiftlikleri, Leylek Festivali, Uluabat Kuş Cenneti gibi değerleri ile ‘Hayvan Dostu Kent Karacabey’ unvanını gururla taşıdığını ifade etti.

GÜN BOYU ETKİNLİK

8 Temmuz Cumartesi günü saat 13.00’de açılış ve protokol konuşmaları ile başlayacak olan festival etkinlikleri arasında, halk oyunları gösterileri, çocuklar için çeşitli yarışmalar, sihirbaz gösterileri ve palyaçolar, yüz boyama etkinlikleri, şişme balon üzerindeki etkinlikler, fener alayı ve konserler ile ziyaretçiler için gölde tekne turları, bisikletçilerin gösterileri gibi birbirinden farklı etkinlikler yer alıyor.

YÖRESEL LEZZETLER

Festival ve konukları karşılama heyecanının şimdiden yaşandığı Eskikaraağaç Mahallesi’nin sakinleri de, hazırladıkları ev yapımı tarhana, fırın ekmeği, salça, turşu, reçel, meyve ve benzeri ürünlerinin yanı sıra, sunacakları gözleme, börek ve çiğ börek gibi lezzetlerle birlikte, misafirlerini mahallelerinde ağırlamaktan gurur duyacaklarını söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X