Leylek Şenliği için her şey hazır

Karacabey Belediyesi tarafından 29-30-31 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek Türkiye’nin ilk ve tek Leylek Festivali için hazırlıklarda sona gelindi.

Leylek Şenliği için her şey hazır

AYDIN FİDAN

Bu yıl 11.’si düzenlenecek olan Leylek Festivali öncesi Uluabat Gölü’ne giderek balık tutan Karacabay Belediye Başkanı Ali Özkan, festivalin bölgedeki turizm varlığının ülke ve dünya genelinde yaygınlaştırılması noktasında büyük önem taşıdığını vurguladı. 

Festivalin bu yıl çok daha verimli ve coşkulu geçeceğini ifade eden Özkan, Eskikaraağaç bölgesinin, turizm pastasından yeterince pay alamamasının üzüntü verici olduğunu kaydetti. Leylek Festivali’nin kusursuz geçmesi için belediye olarak ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini kaydeden Özkan, Uluabat’ın parlayan yıldızının Eskikarağaç olacağını dile getirdi. 

TURİZM POTANSİYELİ

Eskikaraağaç’ın yalnızca Bursa ve Türkiye genelinde değil, dünya çapında turizm için büyük bir potansiyeli bünyesinde barındırdığına dikkat çeken Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, “Bu yıl etkinliğin resmi başlangıcından önce akademik bir çalışma ve kuş gözlem aktiviteleri de var. Amacımız bölgenin doğal güzelliklerini korumak, bölge köylüsünün şartlarını iyileştirmek ve Karacabey’de doğaseverler için uygun ortamı oluşturmak. Bu sayede Karacabey Longozu gibi değerlerimiz de ön plana çıkacak. Bölgede leylek yuvalarını koruyan sakinlere ödüllendirme yapıyoruz. Festival kapsamındaki tüm detayları, leylekleri rahatsız etmeyecek şekilde planladık’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X