Leylek Şenliği’nde hazırlıklar başladı

Karacabey Belediyesi tarafından bu yıl 11.’si düzenlenecek Uluslararası Eskikaraağaç Leylek Şenlikleri için hazırlıklara start verildi.

Leylek Şenliği’nde hazırlıklar başladı

AYDIN FİDAN

Leyleklerin göçe başlaması ile birlikte Karacabey Belediyesi tarafından hazırlanan yeni leylek yuvaları köyde belirlenen alanlara asılırken, Belediye Başkanı Ali Özkan’la birlikte belediye ekipleri şenlikler için incelemelerde bulundu. 

Türkiye’deki en önemli kuş konak ve göç alanlarından biri olan Uluabat Gölü kıyısındaki Eskikaraağaç Köyü’nde gerçekleştirilecek şenlikle ilgili incelemelerde bulunan Başkan Özkan, geleceğe yönelik yapılabilecekleri mahalle muhtarı ve Sivil Toplum Örgütü temsilcileri ile birlikte yerinde değerlendirdi. Özkan, Yaşayan Göl Uluabat’ın parlayan yıldızının burası olacağına dikkat çekti.

Yapılması düşünülen iskelenin hem mahalle sakinlerine hem de köyü gezmek isteyen turistlere büyük kolaylık sağlayacağını dile getiren Belediye Başkanı Ali Özkan, aynı zamanda bu alana ziyaretçilerin ağırlanabileceği bir sosyal tesis ile göl kıyısında bulunan yürüyüş yolunun düzenlenmesi projelerinin üzerinde durduklarını sözlerine ekledi.

Karacabey Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Vural ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2. Bölge Müdürü Yahya Güngör de önceki gün bir araya gelerek bu yılki faaliyetleri masaya yatırdı. Bu yılın diğer yıllardan daha coşkulu olması için tüm imkânların kullanılacağının dile getirildiği görüşmede, organizasyon komitesinin de yakın zamanda toplanacağı duyuruldu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X