LGS 2022 Türkiye ve Bursa 1.’si Tan Balat Okulları’ndan

Tan Balat Okulları, LGS’de Türkiye ve Bursa Şampiyonu çıkarma geleneğini bozmadı. Ülke çapındaki 193 Türkiye birincisinden biri de Tan Balat’tan çıktı. Bursa’nın çıkardığı 6 şampiyondan biri olan Çağlar Ayyıldız ile okulunda konuşma fırsatı bulduk.

Okulun Genel Müdürü Can Akyollu, Ayyıldız ailesi ve Çağlar’ın kendisi ile yapılan kısa söyleşilerden anlaşıldığı kadarıyla, ailenin desteği ve öğrencinin zekası kadar okulun akademik ve psikolojik katkısının yadsınamaz etkileri var.

LGS 2022 Türkiye ve Bursa 1.’si Tan Balat Okulları’ndan

Röportaj: Murat Günay

Kamera : Bircan Örsel

Sayın Can Akyollu, Tan Balat Okulları LGS 2022 sonuçlarına göre Türkiye ve Bursa birincisi çıkardı. Bu başarıyı neye bağlıyorsunuz?

Lise Giriş Sınavları’nda ve aslında bütün sınavlardaki başarının altında üçlü bir sac ayağı var. Çok başarılı bir öğrenci, bu başarılı öğrenciyi hem maddi hem de manevi anlamda destekleyen aile ve son olarak bu öğrenciyi akademik anlamda donatan eğitim kurumu ve onun öğretmenleri bu sac ayağını oluşturur. Bu üç faktör bir araya gelip takım oyunu kurmayı başarırlarsa kaçınılmaz olarak başarılı sonuçlar elde ediliyor. LGS 2022 sonuçlarına göre Türkiye ve Bursa birincisi olan öğrencimiz Çağlar Ayyıldız, dört yıldır Tan Balat Okulları’ndaydı. Kurumlarımızdaki sınav başarılarında övündüğümüz en önemli nokta çocuklarımızın uzun senelerdir bizim kurumumuzda olmasıdır. Çünkü, onların çalışma düzenleri açısından, öğretmenlerinin onları tanıması açısından, rehberlik hizmetlerinin doğru verilebilmesi açısından istikrarlılık en önemli etmendir. Öğrenciyle birlikte geçirilen zaman ne kadar artarsa başarı için gerekli faktörler o kadar çok bir araya geliyor.

Çağlar’ın İngilizce seviyesi de oldukça iyi. Bu, lise seçiminde de etkili olmuş ve Robert Kolej’i tercih etmiş. Tan Balat Koleji’ndeki İngilizce eğitimini nasıl tanımlarsınız?

Yabancı dil bilgisi artık dünyanın en gerekli donanımlarından biri bence. Gideceği okuldaki dersleri de İngilizce olacak. Bizim okullarımızda aldığı İngilizce eğitimi sayesinde, gittiği okulda en öne çıkan öğrencilerden biri olacak. İngilizce, akademik eğitim, sosyal etkinlikler ve spor başarıları anlamında Türkiye’deki en iyi okullardan fazlamız vardır ama eksiğimiz yoktur. Bu yüzden Çağlar, hangi okula giderse gitsin başarılı olacaktır çünkü, ‘her açıdan onu çok iyi donattık’ diyebilirim.

Sayın Aygün Ayyıldız (annesi), Çağlar’ın bu önemli başarısının arkasında ne gibi etmenler var?

Çağlar’ın bu kadar başarılı olacağı belliydi. Sorumluluk sahibi, dersi derste öğrenen, zeki bir çocuktur benim oğlum. Çok düzenli çalışır, okulunu ve öğretmenlerini sever. Yöneticiler ve öğretmenleri Çağlar’ı çok iyi tanır. Bizim de onun stres yönetimini doğru yaptığımıza inanıyorum. Sevgi, ilgi ve sosyallikle sınava hazırlandık. Mesela ben, sınavdan önce tatil satın almıştım ve bunu oğluma söylemiştim. Sonuç ne olursa olsun, ailece birlikte güzel bir tatil yapacağımızı biliyordu. Tan Balat Okulları’nda istikrarlı biçimde dört yıldır okuması, öğretmenlerinin onu iyi analiz etmesi bizim için çok önemliydi. Oğlumun derslerinin iyi olması, onun moralinin yüksek olması ile doğrudan bağlantılıdır. Öğretmenleri bunu çok iyi biliyorlardı ve bize de toplantılarda söylediler. Yani okul ile sürekli iletişimdeydik. Öğretmenleriyle arkadaş gibiydik ve bu pozitif durum eve yansıyordu. Okulda ve evde oldukça fazla deneme sınavına girdi ve başarılı oldu. Tan Balat Okulları’na teşekkür borçluyuz…

Sayın Selçuk Ayyıldız (babası), Çağlar nasıl bir çocuktu?

Her zaman çalışkan ve uyumlu bir çocuktu. Çağlar’ın başarı elde edeceğini biliyorduk. Tan Balat Okulları bence üzerine düşen görevi layıkıyla yerine getirdi. Biz bu çalışmanın ev kanadındaydık. Evdeki mutluluğu, huzuru ona hissettirerek Çağlar’ı motive etmeye çalıştık. Sosyal aktivitelere katılmasını sağladık. Burada, ailelerin disiplin konusunda dikkatli olmalarını öneriyorum. Aslında disiplin konusu çoğunlukla öğrenciye bağlıdır ama ders ortamını hazırlamak ise ailenin görevidir.

Sevgili Çağlar, ne kadar zamandır Tan Balat Okulları’nda okuyorsun?

İlkokuldan sonra Tan Balat Koleji’ne geldim ve burada da burslu okudum. Ortaokulu burada tamamladım. 4 yıldır aile gibi olduk ve böylesine pozitif bir okulda okumanın çok faydasını gördüm. Annemin de dediği gibi moral benim çalışmalarımda çok önemli bir motivasyon faktörüdür. O yüzden okulumdaki öğretmenlerim ve öğrenci arkadaşlarım her zaman çok destekleyici oldular.

Lise giriş sınavlarına hazırlanırken son yılda tahminen kaç soru çözdün?

Her gün en az yüz soru çözüyordum. Testlerim bittikçe annem ve babam yenilerini aldılar. 10.000 sorunun üzerinde test çözdüğümü söyleyebilirim. Ama 8. sınıf öğrencilerine bir tavsiyem olacak; sadece soru çözmekle yetinmesinler aynı zamanda spor ya da sanat ile de ilgilensinler. Bana çok faydalı oldu. Örneğin ben, masa tenisi ve yüzme sporları ile ilgilendim ve beni çok rahatlattı bu aktiviteler.

Okulunuzdaki öğretmenler ve yöneticiler size nasıl katkıda bulundular?

Bana ciddi anlamda çok güzel bir rehberlik yaptılar. Dört yıldır Tan Balat Koleji’nde ortaokul öğrencisiydim. Öğretmenlerim beni hiç sıkmadılar. Stres çok önemli bir etken bence. Evde ailem harika bir ortam hazırladı. Okulda öğretmenlerim disiplinli biçimde çalışmama imkan tanıdılar. Başta Tan Balat Koleji Genel Müdürü Can öğretmenime çok teşekkür ediyorum. Ortaokul müdürümüzü ve bütün öğretmenlerimizi de çok seviyorum ve hepsine tek tek teşekkür ediyorum.

Gelecekle ilgili planların nedir? Üniversitede hangi okul ya da hangi bölümde okumak istersiniz?

Gelecek ile ilgili olarak, lise yaşantımın başarılı geçmesini çok istiyorum. Üniversitede ise Bilgisayar Mühendisliği bölümünde okumanın planlarını yapıyorum.

Puanın oldukça yüksek. Lise seçimini hangi yönde yapacaksınız?

İstanbul Robert Koleji’ne okul ikincisi olarak kayıt yaptırdım. Orada da yüzde 100 burslu olarak okuyacağım. Robert’te başarılı olarak ailemi ve Tan Balat Okullarındaki eğitimcilerimizi gururlandırmak istiyorum.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X