Libya’dan Türk şirketlerine davet

Bakan Al-Zawie: “Barışın sağlanmasından sonra mevcutların iyileştirilmesi ve yeni elektrik tesislerinin inşa edilmesi için Türk şirketlerini ülkemizde görmek istiyoruz” dedi.

Libya’dan Türk şirketlerine davet

Libya Ulusal Kurtuluş Hükümeti’nin Petrol Bakanı Maşallah Al-Zawie iç savaşın sürdüğü ülkesinde, yakında sağlanması beklenen barışın ardından Türk firmalarına büyük iş düştüğünü söyledi.

 

Al-Zawie, Congressium Ankara’da düzenlenen 8. Uluslararası Enerji Kongresi ve Fuarı’nda yaptığı konuşmada, Libya’da birliğin sağlanması için barışçıl bir çözüme ulaşmak üzere olduklarını ifade etti. Barışın sağlanmasından sonra Türk inşaat şirketlerine büyük işler düştüğünü dile getiren Al-Zawie, “Mevcut tesislerin iyileştirilmesi, yeni elektrik tesislerinin inşa edilmesi konularında Türk şirketlerini ülkemizde görmek istiyoruz” diye konuştu.

 

İç savaştan önce ülkenin 60 milyar dolarlık enerji ihracatı olduğu bilgisini paylaşan Al-Zawie, yeni işbirlikleriyle kısa sürede yeniden bu seviyeye çıkmayı hedeflediklerini kaydetti. Al-Zawie, ayrıca Türkiye ile yeni bir işbirliği ve koordinasyon döneminin açıldığını belirtti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X