Lice’de çatışma: 2 şehit, 6 PKK’lı öldürüldü

Diyarbakır’ın Lice İlçesi’nde 5 Mart’ta başlatılan operasyonlar kapsamında bugün bir grup teröristle sıcak temas sağlandı. Teröristlerin açtığı ilk ateşte ağır yaralanan bir yüzbaşı ve bir uzman çavuş kaldırıldıkları hastanede şehit olurken, çatışmada 6 P

Lice’de çatışma: 2 şehit, 6 PKK’lı öldürüldü

Diyarbakır’ın Lice, Kulp ve Hani ilçelerinin kuzeyi ile Bingöl’ün Genç İlçesi arasında kalan bölgede 5 Mart’ta 7 bin asker, polis ve güvenlik kurucu ile gerçekleştirilen geniş çaplı operasyonlar devam ederken, bugün Lice ile Hani ilçeleri arasındaki bölgede bir grup bölücü terör örgütü mensubu ile sıcak temas sağlandı.

Teröristlerin açtığı ilk ateşte yaralanan bir yüzbaşı ile bir uzman çavuş kaldırıldığı Diyarbakır’daki Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, şehit oldu.

Çatışmada ilk belirlemelere göre 6 PKK’lı ölü ele geçirilirken, bölgede operasyonlar devam ediyor.

Valilikten açıklama

Lice kırsalında devam eden ve 6 teröristin etkisiz hale getirildiği, 2 askerin de şehit olduğu operasyon ile ilgili Diyarbakır Valiliği’nce açıklama yapıldı.

05 Mart 2017 Pazar günü saat 05.00’den itibaren başlatılan ‘Bayrak-41 Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Tolga Topçuoğlu Müşterek Operasyonu’ kasamında bugün Lice ilçesi Şenlik Köyü ile Akçapınar Mezrası mülki sınırları içerisinde 2 farklı yerde bir grup bölücü terör örgütü mensubu ile silahlı çatışma yaşandığı belirtilen açıklamada, “Sağlanan silahlı çatışma neticesinde, 6 terörist etkisiz hale getirilmiş, 1 adet M-16 piyade tüfeği, 5 adet kaleşnikov piyade tüfeği, 4 adet M-16 piyade tügeği şarjörü, 12 adet kaleşnikov piyade tüfeği şarjörü, 5 adet el bombası ve 480 adet muhtelif fişek ele geçirilmiştir. Bölücü terör örgütü mensubu teröristlerle girilen silahlı çatışma neticesinde 2 kahraman silah arkadaşımız ağır şekilde yaralanmış, söz konusu personel sevk edildiği Diyarbakır Selahattin Eyyübi Devlet Hastanesi’nde yapılan tüm müdehalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bölgemizde yaşayan vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması ve teröristle mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara olumsuz hava ve iklim şartlarına rağmen artan bir azim ve kararlılıkla devam edilmektedir” denildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X