Lider Çocuk Tarım Kampı Sona Erdi

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı tarafından geçtiğimiz yıl hayata geçirilen ve Antalya İl Gıda Tarım v…

Lider Çocuk Tarım Kampı Sona Erdi

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı tarafından geçtiğimiz yıl hayata geçirilen ve Antalya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen “Lider Çocuk Tarım Kampı” kapsamında gerçekleştirilen etkinlikler sona erdi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ve Ziraat Odası Antalya Şube Başkanlığı’nın katkılarıyla gerçekleştirilen ve öğrencilere doğa bilinci, çevre farkındalığı kazandırmanın, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenilirliği hakkında bilgi vermenin amaçlandığı kampa, 4’üncü sınıfta öğrenim gören 15 öğrenci katıldı. Öğrencilere kampın ilk günü tarım, hayvancılık ve gıda konularında bilgi verilirken ardından süt ve süt ürünleri üretimi gerçekleştirilen bir işletme ziyaret edildi. Kampın ikinci günü bitkisel üretim ve su ürünleri yetiştiriciliği hakkında bilgi edinmek üzere Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü ile Akdeniz Su Ürünleri Eğitim ve Araştırma Enstitüsü’ne gezi düzenlendi. Kampın üçüncü günü Döşemaltı’nda faaliyet gösteren bir hayvancılık işletmesi ziyaret edilerek, hayvan yetiştiriciliği ile ilgili bilgi edinen öğrenciler öğleden sonra yunus gösterisini izleme şansını yakaladı. Kampın son gününde ilk olarak EXPO 2016 Antalya sergi alanında saksılara çiçek ekmeyi öğrenen öğrenciler ardından alana ağaç dikmek için ziyarette bulunan ünlü sanatçı Sinan Akçıl ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Akçıl’dan imza alan öğrenciler, Sinan Akçıl’a ait “Tabi tabi” adlı şarkıyı birlikte söyledi. İl Müdürlüğü kampüsünde kendileri için hazırlanan şenlik alanında eğlenceli vakit geçiren öğrencilere katılım belgeleri törenle teslim edildi. Kampa katıldıkları için çok mutlu olduklarını, keyifli vakit geçirdiklerini ve yeni bilgiler edindiklerini söyleyen öğrenciler teşekkür ederek kamp alanından ayrıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X